Соціум

Катерина Григоренко тріумфувала на зимовій Універсіаді

Першу медаль для України на Всесвітній зимовій Універсіаді здобула спортсменка обласної комплексної ДЮСШ “Колос” Катерина Григоренко.

Найпрестижніший студентсь-кий турнір відбувається вже 25-й раз поспіль. Церемонія його відкриття відбулася 26 січня в турецькому Ерзурумі. Упродовж десяти днів тут змагатимуться спортсмени з 58 країн світу в 11 видах спорту. 
Початок змагань приніс нашій команді перший успіх. Приємно, що він на рахунку саме нашої землячки Катерини Григоренко, яка виборола срібну медаль. 25-річна представниця Хмельниччини подолала дистанцію 5 км класичним стилем за 15,03 хвилини. Вперед вирвалася лише росіянка Алія Іксанова, а закрила трійку лідерів італійка Вірджинія Де Мартін Топранін.

А у понедіолок Катерина вдруге зійшла на п’єдестал, фінішувавши третьою в дуатлоні (комбінована гонка 5 км класикою і 5 км коньковим ходом).
Тим часом на іншому кінці світу — в канадському містечку Калгар стартував етап кубка світу з лижної акробатики. На ньому ще одна подільська спортсменка, яка зараз представляє Рівне, Ольга Полюк посіла четверте місце. Таким чином, за результатами п’ятьох з семи етапів кубка світу поточного сезону серед фрісталісток-акробаток Ольга посіла 12 сходинку загального рейтингу.

Ольга Цимбалюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *