Соціум

Завжди в нашому серці

Рік тому, 25 січня, в колі друзів святкував своє 75-ліття підполковник запасу, перший на Хмельниччині майстер спорту з вільної боротьби, активний діяч-патріот фізичної культури і спорту Борис Ганін. Привітати ветерана спорту з ювілеєм завітав міський голова Сергій Мельник. Цей візит був заслуженою даниною шани та поваги до цієї людини, його вкладу в популяризацію та розвиток різних видів спорту в нашому місті.

Свій успішний спортивний шлях Борис Михайлович розпочав під час строкової військової служби в Угорщині, де він служив у танковій частині. Він послідовно перемагав у змаганнях борців на першість дивізії, армії, згодом став чемпіоном Київського військового округу. По закінченню танкового училища в Харкові Борис Ганін продовжив службу в 17-й дивізії у Хмельницькому, успішно виступав багато років на чемпіонатах України та Збройних Сил СРСР.

Завершивши службу в армії, Борис Михайлович присвятив себе громадській діяльності в раді ветеранів 19-ї ракетної дивізії та у фізкультурно-спортивній роботі. Він став організатором і активним пропагандистом масових змагань з шахів, настільного тенісу, футболу, плавання і був неод-мінним їх учасником.

Друзі та численні знайомі Бориса Ганіна завжди відзначали його невичерпну життєву енергію, щире та добре серце, готовність допомогти. Він був людиною з чіткою громадянською позицією, широкою ерудицією, інтелігентністю справжнього офіцера. За це його полюбили в нашому місті й шанували люди різного віку.

Але він відзначався не лише на спортивних майданчиках і в середовищі ветеранів армійської служби. Іншою стороною його інтересів було мистецтво. Його пейзажі та портрети, вироби з дерева, металу захоплювали неабиякою вишуканістю та майстерністю, особливим баченням прекрасного. Борис Ганін не лише відтворював природу своїми малюнками та різьбою, він був знаний і як чудовий садівник.

Останній спортивний виступ Бориса Михайловича відбувся 3 жовтня минулого року, коли він став чемпіоном області з настільного тенісу в своїй віковій групі. А 30 жовтня його не стало…
Спортивна громадськість міста, ветерани Збройних Сил назавжди зберігатимуть пам’ять про чудову людину — Бориса Михайловича Ганіна.

Віктор Барбалюк, голова президії обласного відділення Міжнародної асоціації ветеранів фізичної культури і спорту

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *