Яблучний мармеладний джем
Такий джем згодиться і для ласування любителями солоденького, і в домашній кулінарії — через його густину він чудово виконає роль начинки для пирогів, рогаликів…
Отож почистіть від шкірки й серединок яблука — їх має бути 5 літрових банок, додайте дві такі банки цукру і залиште, аби фрукти пустили сік. Коли це вже сталося, на повільному вогні проваріть масу 40 хвилин. Тоді додайте по 100 грамів оцту й води і варіть ще дві години. Джем має вийти густим і неодмінно смачним!
Яблучний мармеладний джем
Такий джем згодиться і для ласування любителями солоденького, і в домашній кулінарії — через його густину він чудово виконає роль начинки для пирогів, рогаликів…
Отож почистіть від шкірки й серединок яблука — їх має бути 5 літрових банок, додайте дві такі банки цукру і залиште, аби фрукти пустили сік. Коли це вже сталося, на повільному вогні проваріть масу 40 хвилин. Тоді додайте по 100 грамів оцту й води і варіть ще дві години. Джем має вийти густим і неодмінно смачним!
У банках міні-кукурудза
Чудова на смак, а прикрасити зможе будь-який стіл — і як самостійна закуска, і в поєднанні з іншими овочами, та й не тільки з овочами.
Отож невеличкі початки кукурудзи — це спеціальний сорт цієї рослини — почистіть і проваріть в окропі хвилин 3-5. Остудіть, висушіть. Важливо відібрати однакові за розміром початки, аби зручно складати їх у банки. Банки слід брати півлітрові — більше до столу кукурудзи не знадобиться і скласти саме в таку тару початки легше. Тож втрамбуйте відварені качани у баночки, в які покладіть по лавровому листку, кілька горошин чорного перцю й дві столові ложки оцту. Приготуйте маринад: 1 літр води, по дві столові ложки солі й цукру, закип’ятити, залити ним банки і стерилізувати не менше години. Адже кукурудза вимагає тривалої стерилізації, інакше може скиснути.
Легкий зимовий борщ
Борщ — коронна страва чи не кожної української господині. Його приготування — справжнє таїнство і має свої особливості у кожної жінки. Кажуть: дай однакові продукти різним господиням і в них вийдуть абсолютно різні борщі. Проте при нинішній зайнятості виділити ввечері час на приготування візитної картки українця може не кожна з працюючих хмельничанок. На допомогу прийде чудовий рецепт борщової заправи, компонентами котрої є основні інгредієнти борщу — буряк, морква, цибуля. Тож зварити борщ з таким консервованим помічником швидше й легше!
Отож нам знадобляться: 2 кг столових буряків, 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 1 кг болгарського перцю, 0,5-літрова банка якісної томатної пасти, 3 столові ложки солі, 2 200-грамові склянки цукру й майже повна така ж склянка оцту. Підготуйте овочі так, як ви зазвичай це робите до борщу — натріть на тертці, поріжте соломкою, подрібніть у комбайні… Додайте сіль, цукор, оцет і тушкуйте, час від часу помішуючи, до готовності. Коли маса зварена, розкладіть її в півлітрові стерилізовані баночки. З цих продуктів у вас вийде 7-8 банок. Смачного й легкого борщу!