Соціум

Ставки єдиного податку обговорили за “круглим столом”

Під головуванням заступника міського голови Ірини Ковальчук відбулося засідання за “круглим столом” з обговорення проекту рішення виконавчого комітету “Про встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва — фізичних осіб у м. Хмельницькому”.

Під головуванням заступника міського голови Ірини Ковальчук відбулося засідання за “круглим столом” з обговорення проекту рішення виконавчого комітету “Про встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва — фізичних осіб у м. Хмельницькому”. У роботі “круглого столу” та дискусії взяли участь представники ДПІ у місті Хмельницькому, управління торгівлі міської ради, Союзу ювелірів України та підприємці міста. Під час засідання його учасники порушили низку питань щодо можливості внесення змін Хмельницькою міською радою до рішення стосовно затвердження нових ставок єдиного податку для платників єдиного податку І та ІІ груп, у зв’язку з прийняттям Закону України від 4.11.2011 року №4014-VI “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності”.

З інформацією щодо проекту рішення виконавчого комітету “Про встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва — фізичних осіб у м. Хмельницькому”, а саме застосування спрощеної системи оподаткування обліку та звітності за групами платників єдиного податку, виступила заступник начальника державної податкової інспекції у місті Хмельницькому Тетяна Процюк.

Президент Союзу ювелірів України Дмитро Видолоб висловив свої пропозиції та представників малого підприємництва щодо затвердження ставок єдиного податку для суб’єктів підприємницької діяльності, які виготовляють та проводять торгівлю ювелірними виробами, звернув увагу на необхідності внесення змін до рішення міської ради щодо затвердження нових ставок єдиного податку для платників єдиного податку І та ІІ груп, у зв’язку з прийняттям Закону України від 4.11.2011 року №4014-VI “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності”, який вводиться у дію з 1 січня 2012 року.

Враховуючи пропозиції, запропоновано доповнити проект рішення таким змістом: для платників єдиного податку І групи (КВЕД 36.22.0, 52.48.2, 52.73.2) у розмірі 10% встановленого розміру мінімальної заробітної плати; для платників єдиного податку ІІ групи (КВЕД 33.50.0, 36.22.0, 51.47.9, 52.48.2, 52.73.2, 52.73.1, 71.40.0, 74.87.0, 51.19.0) у розмірі 20% встановленого розміру мінімальної заробітної плати.

Запропонований проект рішення розглядатиметься на засіданні міськ-виконкому, остаточне рішення прийматиметься на черговій сесії міської ради, яка відбудеться вже 14 грудня.

Вл. інф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *