Соціум

Корови не винні…

Ну, не винні корови наших подолян, зокрема жителів мікрорайону Ружична, на яких останнім часом кладуть око наші ветслужби, і край. Як цей процес відбувається? — запитаєте. Та дуже просто: працівники цієї служби, добре знаючи, в кого з селян яка худоба у хліві, прикриваючись нібито благими намірами, в останній час чомусь різко посилили вибраковку корів, які хворіють на туберкульоз та лейкемію. А що, не хворіють? — скажете. Хворіють, але не так масово, як останнім часом, коли деякі, з дозволу сказати, ветфахівці нині повально взялися за худобу наших селян. Так, у Ружичній дійшло до того, що один із господарів мало не за вила взявся, доводячи таким горе-вибракувальникам, що його годувальниця здорова. Дійшло з його ініціативи до повторних аналізів, які підтвердили його правоту, а тих ветлікарів одразу як корова злизала. На якийсь час вони перестали тероризувати Ружичну, бо що на ній світ клином зійшовся, та, видно, взялися за інші села, де люди не такі грамотні. Таки взялися і не тільки у Хмельницькому районі, бо з усієї області надходять подібні сигнали…

А що, живий товар, живі гроші, а дядьки, які зобов’язані у таких випадках віддавати “хворе м’ясо” на забій за мізерними цінами, заведуть собі ще корівчину. А те м’ясо, зрозуміло, цілком кондиційне, піде вже за іншими цінами на ринки, переробку. Тобто всім, хто бере участь у цьому ланцюжку псевдоборотьби з лейкозами, туберкульозами худоби, добре, за винятком селян, яких і тут в черговий раз кидає держава.

Скажете, що вигадує все це газетяр? На жаль, ні, хоча знаю, що подібні схеми знущання з селян існували і раніше, та нині вже стали зашкалювати “апетити” тих, хто гріє руки на цій біді. Бо хіба винна худоба, що стала центральним об’єктом цього здирницького бізнес-плану? Цікаво, що думають з приводу цієї версії наші славні правоохоронці, невже і вони вважають, що в усьому винні корови?

М.Делікатний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *