Соціум

Юрій Ганущак: “Нині нагальною потребою є прийняття адміністративно-територіальної реформи”

Минулого тижня в обласній організації ВО “Батьківщина” відбулася прес-конференція, під час якої журналісти місцевих ЗМІ мали нагоду познайомитись та поспілкуватися із новим народним депутатом України від фракції БЮТ, нашим земляком Юрієм Ганущаком, який потрапив у парламент на місце вибулого депутата.

Минулого тижня в обласній організації ВО “Батьківщина” відбулася прес-конференція, під час якої журналісти місцевих ЗМІ мали нагоду познайомитись та поспілкуватися із новим народним депутатом України від фракції БЮТ, нашим земляком Юрієм Ганущаком, який потрапив у парламент на місце вибулого депутата.

“Приємно визнавати, що я — один із розробників Бюджетної рефор-ми, котра є практично єдиною реформою, яка дійсно працює. Нині нагальною потребою є прийняття адміністративно-територіальної реформи, яка може відкрити шлях для здійснення цілого ряду дієвих реформ, для позитивних перетворень в країні, — зауважив нардеп. — Наразі для пропагування своїх ідей маю лише рік, але за такий короткий термін це буде зробити не просто, оскільки я є депутатом від “меншості”, а “більшість” вперто не хоче чути наших пропозицій, через свою інтелектуальну убогість та відсутність вигоди, адже вони дивляться на Україну, як місце для власної наживи, а не як країну, в якій хочеться жити”.

Наголосив він і на необхідності реформування галузі місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Прогнозуючи перспективи економічного розвитку нашого краю, Юрій Ганущак зауважив на необхідності створення Фонду регіонального розвитку, що може дати поштовх для зміцнення місцевого самоврядування. “Нещодавно я подав на розгляд Верховної Ради законопроект про Фонд регіонального розвитку. Він є альтернативою тому, який був представлений урядом. Прийняття цього законопроекту передбачає виділення гарантованої субвенції для областей на фінансування та реалізацію конкретних проектів. Завдяки цьому закону області матимуть можливість отримати чималі інвестиції для соціально-економічного розвитку. Так, Хмельниччина може отримувати до 300 мільйонів гривень на рік, — відзначив він. — Мій законопроект прив’язаний до стратегії регіонального розвитку, яка, до речі, у Хмельницькій області прийнята”.

Під час зустрічі Юрій Іванович поділився з журналістами своїми пропозиціями щодо внесення змін до Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”. Зокрема, він наголошує на тому, що у сільській місцевості головним документом у будівництві має бути не генеральний план, а схема використання землі. “Більшість сіл та селищ не мають генеральних планів і не можуть дозволити собі скласти таку документацію, бо ця процедура є дорогою, — каже нардеп. — Впровадження схеми використання земель нині є дуже актуальним питанням для сільської місцевості, адже це дасть змогу визначити, де землі сільськогосподарського призначення, а де ні”. Крім того, він наголосив на поступовому впровадженні цієї системи, адже наша земля повинна бути в руках тих, хто на ній працює, а тому українцям треба дати час, аби вони змогли викупити її.

Не оминув увагою він і виборче законодавство, наголосивши, що проведення парламентських виборів за відкритими списками є цілком нормальним, адже це дасть змогу мінімізувати фальсифікації та попередити спотворення результатів виборів. Крім того, він відзначив, що п’ятивідсотковий бар’єр проходження на виборах дасть нам змогу краще політично структурувати країну та змусить політичних лідерів приглушити свої амбіції…

Ганна Пасічник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *