Соціум

Андрій Стаднік знову “в сідлі”

Після дев’яти місяців перерви хмельницький борець, один із лідерів національної збірної Андрій Стаднік повернувся на борцівський килим. Після тривалої відпустки, в яку спортсмена змусило піти погане самопочуття, на одеському міжнародному турнірі “Чорне море” він прогнозовано підтвердив лідерство у ваговій категорії до 66 кілограмів.

Попри очікуваний результат, сам спортсмен зізнався, що перемога на цих змаганнях далася йому нелегко. “Склад учасників у моїй ваговій категорії був достойним. Окрім українців, у ній виступали представники Росії та Угорщини. Непростою вийшла сутичка з Іваном Петрівим у півфіналі. Боролися з ним три періоди, один із яких я програв, — ділиться враженнями Андрій. — Фінал пройшов спокійно, бо я добре знав свого суперника. Угорець виступав на двох попередніх Олімпійських іграх, але здолати його було нескладно”.

На пік своєї форми Андрій планує вийти перед чемпіонатом світу, який відбудеться у середині вересня в Туреччині. На ньому розігруватимуть сім олімпійських ліцензій, одну із яких наш земляк стовідсотково хоче здобути. Мінімум, що для цього потрібно зробити, — пробитися до півфіналу. Тому підготовка до головного старту року буде дуже серйозною. На яких саме турнірах виступатиме, Андрій ще не вирішив. Можливо, це буде київський міжнародний турнір, можливо, змагання в Азербайджані та Польщі. “Перед світовою першістю треба берегти себе і робити так, щоб тебе якомога менше бачили в дії. Змагання обиратиму сам, однак перед тим обов’язково пораджуся з тренером збірної Русланом Савлоховим”, — каже спортсмен.

Підготувала Ольга Цимбалюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *