Соціум

“Трьом Я” уже десять років

У міському Будинку культури відбувся ювілейний концерт вокального ансамблю “Три Я”. Так Анастасія Бернадіна, Марина Яворина і Вікторія Лімбах відсвяткували десятиріччя своєї співочої кар’єри, а заразом і початок трьох нових сольних проектів.

 

У міському Будинку культури відбувся ювілейний концерт вокального ансамблю “Три Я”. Так Анастасія Бернадіна, Марина Яворина і Вікторія Лімбах відсвяткували десятиріччя своєї співочої кар’єри, а заразом і початок трьох нових сольних проектів.

Це зараз юні співачки іменують себе вокальним ансамблем “Три Я”. Хоча для багатьох вони й досі залишаються маленькими “Перлинками”. Саме з цієї назви для п’яти- і шестирічок починалася робота в дитячій школі мистецтв “Райдуга”. Діти росли, репертуар багатів, а з усього складу залишилися найстійкіша трійця, яка невтомно продовжувала гризти граніт музичної науки, професійно рости, їздити на фестивалі і, безумовно, отримувати винагороди за своє улюблене заняття.

“Перлинки” були моїм першим колективом, а тому й стосунки в нас склалися особливі. Пригадую першу пісню — “Загадкова жабка”, з якою ми дебютували на великій сцені в обласному театрі на регіональному рейтингу популярності “Людина року”. Через неї в школі ми ще довго поза очі і люблячи називали дівчаток жабенятами”, — пригадує керівник колективу Ірина Красовська.

Зі своїх підопічних Ірині Василівні вдалося зробити справжніх артисточок. На сцені вони не просто співали, але й влаштовували феєричне шоу з оригінальними танцювальними постановками (хореограф Олена Довгань) та яскравими костюмами. Сьогодні в репертуарі ансамблю більше двох десятків композицій, більше половина з яких — авторські.

“Перлинки” дуже скоро стали справжнім брендом. Перемоги не лише на регіональних, але й всеукраїнських та міжнародних конкурсах стали для них нормою. Серед найпрестижніших варто згадати співочі змагання “Співограй”, “Кришталевий жайвір”, “Пісня над Бугом” та інші. Також “Перлинки” брали участь у програмі “Крок до зірок”, де посіли третє місце. Ірина Красовська пригадує, що це був один із найсерйозніших марафонів. “Чотири тури, між якими дуже мало часу на підготовку нових пісень, постановок, пошиття костюмів. Таке емоційне напруження під силу витримати не багатьом. Щоразу, коли дівчата виходили на сцену, в мене підкошувалися ноги, калатало серце, а вони працювали. Знаю, що також хвилювалися не менше, але ніщо не виказувало їх переживань. Те ж було і на шоу-програмі “З любов’ю до України”, яку щорічно організовує Михайло Поплавський. Бачити на сцені палацу “Україна” своїх учнів, які для мене вже давно стали як рідні діти, було великою радістю та втіхою. Тому й відпускати їх тепер у вільне плавання дуже непросто”, — каже вона.

Найстарша серед дівчат Настя. Вона уже студентка другого курсу музичного факультету гуманітарно-педагогічної академії. Вікторія та Марина — закінчили десятий клас ЗОШ №1. Останній рік шкільного життя Марина проведе у США. Через її від’їзд колективу на деякий час доведеться розійтися. Але шанувальники не повинні засмучуватися, бо дівчата тішитимуть їх своїми сольними виступами.

Для ювілейного концерту обирали пісні, які дівчатам найбільше до вподоби. Гостей вони потішили як тріо-виконанням, так і сольними партіями, які супроводжував Хмельницький муніципальний духовий оркестр.

Ольга Цимбалюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *