Без категорії

1:0 на користь суду

Хмельницький апеляційний суд залишив в силі рішення Ізяславського районного суду, який виправдав начальника Шепетівської виправної колонії №98 та його заступника, яких підозрювали в отриманні неправомірної винагороди, тобто хабара.

Кримінальне провадження за ч.  1 ст.  14 та ч.  3 ст. 368 Кримінального кодексу України щодо начальника Шепетівської виправної колонії №98 та його заступника було відкрите СБУ в Хмельницькій області ще в 2018 році. За матеріалами справи керівник установи через свого заступника вимагав три тисячі доларів США від родички чоловіка, засудженого за вбивство. За цю суму зловмисники обіцяли сприяння у позитивному вирішенні питання щодо умовно-дострокового звільнення засудженого. Злочин був задокументований під час отримання всієї суми хабара заступником начальника колонії. Сталося це на автовокзалі в Шепетівці. Тоді ж у службовому кабінеті правоохоронці “взяли” й самого начальника. Під час обрання запобіжного заходу на час слідства начальнику колонії слідчий суддя визначив розмір застави у розмірі 140000 гривень, після чого його звільнили з-під варти. А заступник начальника був звільнений з-під варти у залі суду без застави.
Після завершення розслідування цієї гучної кримінальної справи СБУ спрямувала матеріали до Ізяславського районного суду.
Торік, 19 березня, Ізяславський районний суд оголосив вирок, яким виправдав хабарників за всіма пунктами обвинувачення. Зокрема, санкція ст. 368 ч. 3 КК України, за якою досудове слідство обвинувачувало підозрюваних, передбачала покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна, тобто, даний злочин був тяжким, а також становив високу суспільну небезпеку, оскільки є злочином у сфері службової діяльності. Тож вирок був оскаржений прокуратурою у Хмельницькому апеляційному суді. Втім, апеляційний суд Хмельницької області вирок своїх колег залишив в силі. Колегія суддів оголосила ухвалу, відповідно до якої вирок Ізяславського районного суду залишено без змін, а апеляційну скаргу прокурора — без задоволення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *