Так вже повелося, що домашніми солодощами вважаються торти, печиво, тістечка, пироги та кекси. А от за цукерками, желейками, зефіром, нутеллою таки звикли йти до крамниці. І дарма! Бо ми навчимо вас робити дома казково смачні “магазинні” ласощі.
Шоколадно-горіхова
паста «Нутелла»
Потрібно: цукрова пудра — 0,5 склянки, молоко — 150 мл, масло — 200 г, горіхи волоські або фундук, мелені — 6 ст. л., ванільний цукор — 1 ст. л., сухе молоко — 3 ст. л., какао — 4 ст. л.
Приготування: горіхи очистити від темної плівки, а потім подрібнити в кавомолці або качалкою. Обов’язково потрібно очищати волоські горіхи від плівки, інакше паста може гірчити. Змішайте в мисці сухе молоко, цукрову пудру, какао і ванільний цукор. Влийте в суміш молоко і перемішайте. Пропустіть суміш через сито, щоб позбутися грудочок. Поставте на плиту і додайте горіхи, постійно помішуючи. Варіть на маленькому вогні до загустіння. В готову гарячу суміш додайте масло та добре перемішайте. Перекладаємо пасту в баночку, даємо охолонути до кімнатної температури та зберігаємо в холодильнику.
Зефір
Потрібно: цукор — 0,5 кг, яблучне пюре — 0,7 кг, білок — 4 шт., цитрусова цедра — 0,5 ст. л.
Приготування: перед початком приготування зробіть пюре зі свіжих яблук. Викладіть у миску. Білки і половину цукру збийте окремо блендером. Висипте в яблучне пюре решту цукру, потім акуратно викладіть білковий крем і цитрусову цедру. Всі компоненти треба збити до утворення пишної білої піни. Вона повинна бути досить густою, щоб ложка не падала. Деко, застелене пекарським пергаментом, змастіть олією і за допомогою кулінарного шприца вичавіть зефірки невеликими порціями.
Ставимо деко в духовку на 160 градусів, приблизно на 15 хвилин. Довше тримати не можна, інакше зефір “пересохне”, а він повинен бути м’яким і ніжним. Готовий десерт охолоджуємо і викладаємо на тарілку.