Без категорії

Замість паперових електронні

З 2 серпня в Хмельницькій громаді запрацюють електронні листки непрацездатності

Після запровадження електронного лікарняного лікарі будуть заповнювати менше документів, що заощаджуватиме їхній час. А пацієнту не треба буде пам’ятати повну назву компанії, де він працює, або її адресу — все автоматично потраплятиме до системи. Також не потрібно буде повторно йти до лікарні, якщо хвороба протікає згідно з планом лікування. Лікарняний буде закриватися автоматично. Під час пандемії це важливо, кажуть в управлінні охорони здоров’я міськради, адже людина після хвороби не контактуватиме з іншими громадянами, які прийшли в лікарню.
Роботодавці й бізнес в автоматичному режимі будуть отримувати інформацію про те, хто з їхніх співробітників перебуває на лікарняному. Не буде необхідності зберігати паперові лікарняні й передавати їх у Пенсійний фонд. Після одержання інформації від медичної системи про формування медичного висновку ця установа самостійно генеруватиме електронний лікарняний, і його першого дня на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України можуть побачити роботодавці й самі хворі.
При цьому ні Пенсійний фонд, ні роботодавець під час формування електронного лікарняного не отримуватимуть інформацію про те, чим хвора людина, та яке лікування їй виписали. У цьому плані все буде конфіденційно.
“Електронні лікарняні — важливий етап депаперизації у створенні електронного документообігу. Це дозволить суттєво економити бюджетні кошти шляхом мінімізації корупційних ризиків видачі необґрунтованих лікарняних та спрощення процесу отримання страхових виплат”, — розповів заступник міського голови Роман Примуш на власній сторінці у мережі Фейсбук.

Ольга Сєогєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *