Соціум

Як вберегтися велосипедисту на наших дорогах?

Упродовж останніх років у місті зросла кількість велолюбителів, проте чимало з них погано розбираються у правилах дорожнього руху та не знають, як слід дбати про власну безпеку. Виправити це покликана “Школа велосипедиста”, яку спільно організували проект патріаршої комісії у справах молоді Української греко-католицької церкви, соціальна ініціатива “Хтось не зробить” та ГО “Критична маса”.

Упродовж останніх років у нашому місті зросла кількість любителів двоколісного транспорту, проте чимало велосипедистів погано розбираються у правилах дорожнього руху та не знають, як слід дбати про власну безпеку. Виправити цю ситуацію покликана “Школа велосипедиста”, яку спільними зусиллями організували проект патріаршої комісії у справах молоді Української греко-католицької церкви, соціальна ініціатива “Хтось не зробить” та ГО “Критична маса”.

 

За словами координатора проекту “Безпека на дорогах” соціальної ініціативи “Хтось не зробить” Сергія Коваля, “Школа велосипедиста” буде корисною не лише для початківців. Інструктори акцентують увагу на тому, як підібрати велосипед, на навичках їзди, а також проведуть уроки з веломеханіки та курси домедичної допомоги постраждалим у дорожньо-транспортних пригодах. Водночас будуть проводитися теоретичні та практичні заняття. Курс розрахований на шість занять по два рази на тиждень.
“Користуюся велосипедом щодня: їжджу на роботу, беру участь у масових заходах, подорожую… Відтак помітив, що багато велосипедистів, особливо початківців, неправильно підбирають велосипед, не знають, як краще за ним доглядати, налаштувати під свої потреби. Більше того, навіть досвідчені велосипедисти не завжди слідкують за станом свого транспорту, що часто стає причиною поломок. На заняттях “Школи велосипедиста” ми спробуємо дати охочим ґрунтовні знання, які неодмінно знадобляться у повсякденному житті”, — наголосив Сергій Коваль.
Теоретичні заняття “Школи велосипедиста” проводитимуться у фонді “Карітас”, що на вулиці Зарічанській, 10/3, з 1 серпня у понеділок та четвер о 18.30.
Отож у хмельницьких велолюбителів з’явилася нагода дізнатися все про свого двоколісного друга й убезпечити себе на наших дорогах.
Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *