Соціум

Cпортивний День здоров’я

Під час цьогорічного Дня здоров’я хмельничан агітували займатися спортом. Минулої п’ятниці під час спартакіади міський голова Олександр Симчишин з представниками виконкому та громадськості на власному прикладі продемонстрували свої спортивні вміння. А в суботу в парку імені І.Франка хмельничани могли побачити показові виступи місцевих спортсменів.

Під час цьогорічного Дня здоров’я хмельничан агітували займатися спортом. Минулої п’ятниці під час спартакіади міський голова Олександр Симчишин з представниками виконкому та громадськості на власному прикладі продемонстрували свої спортивні вміння. А в суботу в парку імені І.Франка хмельничани могли побачити показові виступи місцевих спортсменів.
Першою частиною Дня здоров’я стала спартакіада на стадіоні ДЮСШ №1. Подібні заходи традиційні для нашого міста. Проте цього року вирішили не обмежуватися виключно представниками комунальних підприємств та управлінь, а запросили до участі в змаганнях учасників АТО, журналістів та громадських активістів.
“Цьогоріч вирішили змінити формат традиційної спартакіади й перетворити її у загальноміський День здоров’я, щоб залучити якомога більше мешканців міста до здорового способу життя. Рішення загітувати хмельничан до занять спортом цьогоріч співпало з Днем медичного працівника. Отож якщо слідкуватимемо за власним здоров’ям та займатимемося спортом, будемо менше турбувати лікарів”, — наголосив Олександр Симчишин.
Під час урочистого відкриття спартакіади він подарував м’яча команді учасників АТО і подякував за те, що під кулями захищали свободу і цілісність України.
Спартакіада складалася з трьох видів змагань — футболу, настільного тенісу й шахів. Найбільш запеклою виявилася боротьба на футбольному полі, адже після поразки своєї команди, яка 21 травня, у День Європи,  програла журналістам і громадським активістам з рахунком 8:3, Олександр Симчишин пообіцяв матч-реванш. Втім потрапити у двобій зі своїм минулим супротивником команді міськвиконкому та міської ради так і не вдалося.
Отже, у футбольному протистоянні зійшлися шість команд — міськвиконкому та міської ради, учасників АТО, представників галузей освіти й медицини, КП “Хмельницьктеплокомуненерго” й активістів та журналістів. Їх розділили на дві групи, переможці яких грали у фіналі.
Представники влади зрозуміли свої минулі помилки й зробили певні заміни гравців. Проте це не врятувало їх від низки поразок, зокрема бійцям АТО. А команда журналістів та громадських активістів цього разу не змогла згрупуватися й поступилася організованішим командам. Таким чином, з обох груп у фінал вийшли команди учасників АТО й теплоенергетиків. Останні показали неабияку футбольну майстерність й обіграли супротивника з рахунком 3:2. Не менш запеклим виявився матч за третє місце між командами влади й медиків. Упродовж гри ніхто не зміг забити гола, тому все вирішила серія пенальті, яка принесла перемогу міськвиконкому та депутатам.
Заохочувальні кубки за участь у турнірі отримали освітяни й команда журналістів та громадських активістів.
А в суботу місцеві спортсмени заохочували хмельничан показовими виступами. Відвідувачі парку імені І.Франка могли побачити шпагістів, танцюристів, різноманітні бойові мистецтва, а також узяти участь у танцювальних майстер-класах.
“Прагнемо, аби хмельничани могли побачити, які види спорту культивуються в місті. Це дасть змогу обрати шлях здорового способу життя, віддати дітей у спеціалізовані спортивні школи чи самому зайнятися видом спорту, який подобається”, — зазначив очільник міського управління молоді та спорту Сергій Ремез.
Спортсмени, які демонстрували бойове мистецтво годзю-рю під час Дня здоров’я, незабаром поїдуть на чемпіонат Європи з цього виду спорту.
“Наш спортивний клуб імені Архістратига Михаїла пропагує три види бойових єдиноборств — годзю-рю, кудо і спас. Фактично єдиноборства є контактними, отож мають практичне застосування. Саме тому ними стараються оволодіти правоохоронці й спецслужби. В складі збірної України з годзю-рю чотири наші спортсмени поїдуть на чемпіонат Європи у Батумі. Побажаємо їм удачі”, — закликав президент обласного спортивного клубу “СКАМ”, заслужений тренер України Олександр Воробйов.
Андрій ЯЩИШЕН
Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *