Соціум

“Місто професій” відвідали юні хмельничани разом із батьками

Минулої суботи уже втретє в нашому місті на території скверу імені Т.Шевченка відбулась акція “Місто професії”, мета якої — допомогти маленьким хмельничанам визначитися з вибором майбутньої професії.

Минулої суботи уже втретє в нашому місті на території скверу імені Т.Шевченка відбулась акція “Місто професії”, мета якої — допомогти маленьким хмельничанам визначитися з вибором майбутньої професії.

 

Це — щорічна акція, яка залучає представників різних сфер задля проведення профорієнтаційної роботи серед дітей та підлітків. У “Місті професій” відбуваються цікаві для малечі майстер-класи та презентації.
“Кожен у нашій країні має проявляти соціальну активність. Саме сьогодні, 28 травня, у День прикордонника, представлено багато військових професій. Через 10-15 років ми хочемо отримати націю свідомих українців, які займаються тим, що їм подобається, й отримують гроші за те, що вміють робити професійно”, — розповіла організаторка “Міста професій” Тетяна Люлька.
На цьогорічній акції було представлено 58 професій. Серед учасників — прикордонна служба, поліцейські, будівельники, кухарі, художники, кінологи… До заходу долучились освітні заклади та різні організації міста.
Для того, аби стати учасником “містечка”, малечі потрібно було отримати “паспорт громадянина”. Після формальної реєстрації діти та їхні батьки могли познайомитися з представниками різних професій та спробувати себе у різних амплуа. Як і на справжніх роботах, вони отримували заробітну плату, за яку могли придбати цукерки та морозиво у магазинчиках “Міста професій”.
Там, де робота, там і відпочинок. Розважали діток після робочих буднів муніципальний оркестр, батути…
“Я — прикордонник-кінолог, постійно працюю з тваринами. Наші собаки вміють усе. А така акція допомагає дітям і підліткам визначитися з майбутньою професією. “Місто професій”  — цікава гра для дітей і дорослих”, — поділився пан Олександр, працівник прикордонної служби України та учасник заходу.
Анастасія ОЛЕКСЮК
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *