Соціум

Гармонія форм та звуків

У переддень масштабної мистецької події у нашому місті — “Джаз фесту Поділля-2016” в музеї-студії фотомистецтва відбулося відкриття фотовиставки “Місто, джаз, ритм”.

У переддень масштабної мистецької події у нашому місті — “Джаз фесту Поділля-2016” в музеї-студії фотомистецтва відбулося відкриття фотовиставки “Місто, джаз, ритм”.

До експозиції увійшли роботи двох столичних фотомайстринь Інни Оскольської і Тіни Грач. До нашого міста прибула лише Інна Оскольська (на фото) — володарка гран-прі десятого Міжнародного салону фотографії “Фотовернісаж на Покрову-2015”. Вона представила  світлини вражаючих архітектурних споруд світу, розповіла і про фото Тіни Грач, пов’язані з музикою.
“Кажуть, що архітектура — це завмерла музика. Як твори музикантів складаються з нот, так і роботи будівельників — з різних форм. І архітектура, і музика задають, відтворюють ритм, причому і візуально, і на слух”, — стверджує Інна Оскольська.
Підбираючи ноту до ноти, виписуючи їх на нотних станах, музиканти будують музику, а, створуюючи багатоскладові креслення, будівельники творять архітектуру. За музикою, як і за архітектурою, спостерігаємо зміну ритму життя. Помічаємо, яка еволюція відбувається в уяві творців, як тонко відтворюють стиль сучасного життя завдяки новітній музичній і архітектурній техніці, базуючись на незмінних законах класики.
Роботи з “Міста, джазу, ритму” — мультиекспозиційні, чорно-білі. Як стверджують автори, саме таке фото передає експресію, виділяє головне.
Фотомитці зобразили схожість структур інструменту й будівель, сфотографували майстрів у процесі творення шедеврів. У географії архітектури (формах, деталях, конструкціях) та експресії музики, інструментальному русі, будові інструментів… авторки показали схожу фізику двох, на перший погляд, несумісних течій.
Ірина САЛІЙ
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *