Соціум

Строкова служба врятує від мобілізації

 

Від кількості юнаків, які підуть на строкову службу, залежить, чи буде в Україні нова хвиля мобілізації. Про це минулої п’ятниці у сесійній залі міської ради заявив військовий комісар Хмельницького міського об’єднаного військового комісаріату Віктор Тамбовець (на фото).

 

Від кількості юнаків, які підуть на строкову службу, залежить, чи буде в Україні нова хвиля мобілізації. Про це минулої п’ятниці у сесійній залі міської ради заявив військовий комісар Хмельницького міського об’єднаного військового комісаріату Віктор Тамбовець (на фото).

 

 

За його словами, строковиків не направлятимуть у зону проведення АТО. Там служитимуть контрактники, проте їх у військових частинах мають замінити строковики. Якщо ця схема не працюватиме, то є ймовірність нової хвилі мобілізації. Тому все залежить від сумління громадян. Однак понад дві тисячі хмельничан ухиляються від призову, навіть не розуміючи, що за це нестимуть адміністративну й кримінальну відповідальність.“Проти 22 хмельничан уже можуть бути порушені кримінальні справи, адже, отримавши повістки, вони не з’явились у пункті збору. Будь-які побоювання щодо строкової служби в армії безпідставні. Нині одне з основних завдань Збройних Сил — високоякісна підготовка громадян. Строковики будуть забезпечені всім необхідним”, — наголосив Віктор Тамбовець.

За його словами, призовники з вищою освітою служитимуть рік, без неї — півтора. Нині у міського об’єднаного військкомату завдання — призвати на службу 231 хмельничанина. Половина з них — до Збройних Сил, решта — до інших військових формувань (Нацгвардія, прикордонна служба).

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради, голова призовної комісії Юлія Сабій наголосила, що служба в армії — це обов’язок кожного здорового чоловіка. У час, коли герої захищають Україну від загарбника, просто соромно ухилятися від строкової служби в армії.

Цю думку підтримали представники волонтерського середовища міста, які закликають хмельничан іти на строкову та контрактну службу в армії.

Аби привернути увагу суспільства до цієї проблеми, представники міської влади разом із волонтерами, активістами громадських та ветеранських організацій сформували низку пропозицій щодо покращення патріотичного виховання молоді та активізації суспільства. Зокрема, вирішено виготовити і демонструвати на місцевому телебаченні соціальні ролики, поширювати рекламні буклети, організовувати концерти з виконанням патріотичних пісень за участю оркестрів військових частин міста, у навчальних закладах активно проводити уроки національно-патріотичного виховання, зустрічі з ветеранами Другої світової війни, воїнами-інтернаціоналістами, учасниками АТО.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *