Соціум

На шляху до звання гросмейстера

У Польщі перший гросмейстерський бал отримав Михайло Герасименюк, президент обласної федерації шахів “Стратегія”.

На Хмельниччині незабаром має з’явитися ще один шахіст найвищого професійного рангу: на престижному представницькому турнірі “Криниця-опен” у Польщі перший гросмейстерський бал отримав Михайло Герасименюк, президент обласної федерації шахів “Стратегія”.

Для цього йому довелося зробити дев’ять кроків: виграти вісім партій при одній поразці та перемогти у чоловічому турнірі. Показово, що Михайло в турнірній сітці залишив позаду 115 шахістів з шести країн Європи, серед яких кілька відомих гросмейстерів.
Успішно виступила у Польщі і його вихованка, чемпіонка України серед жінок Анастасія Рахмангулова з Миколаєва, яка також здобула перше місце. До звання гросмейстера їй не вистачило лише півочка в нічийній партії.
“Наша участь у цьому турнірі не була самоціллю, хоча я задоволений і своєю перемогою, і черговим досягненням Анастасії, котру треную. Головною метою була підготовка до чемпіонату Європи серед жінок, де вона візьме участь у складі збірної команди України”, — розповів Михайло Герасименюк.
особисті успіхи Михайла подвійною перемогою на “Криниця-опен” не обмежилися. За підсумками 2015 року він здобув звання кращого тренера Хмельницької області з шахів й отримав почесний знак “Тренер ФІДЕ”. Відтепер Михайло став наймолодшим володарем цієї відзнаки в Україні.
Щодо інших планів президента федерації “Стратегія”, то, як і торік, він працює над організацією та проведенням низки турнірів на території області, зокрема міжнародних, продовженням роботи літнього шахового табору, тренуванням дітей з різних регіонів країни. А ще Михайло Герасименюк налаштований здобути два необхідні бали у подальших особистих виступах, щоб приєднатись у гросмейстерському званні до поки що єдиного на Хмельниччині шахіста такого рівня — Любомира Михальця.
Володимир Разуваєв
На фото: Михайло Герасименюк і Анастасія Рахмангулова з нагородами переможців

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *