Соціум

Дітей лікуватимуть сучасним обладнанням

У міській дитячій лікарні з’явилось унікальне обладнання.

 

У міській дитячій лікарні з’явилось унікальне обладнання. Волонтери лідерського руху передали техніку і прозвітували про підсумки благодійного проекту з її придбання для дитячої реанімації.

“Завдання нашого руху, який набув всеукраїнського масштабу, полягають у соціальній активності та допомозі українцям, які не можуть про себе подбати. Три роки тому ми вирішили провести благодійну акцію, аби закупити сучасне обладнання для дитячої реанімації. Придбати його було важко через постійні коливання курсу євро. Але за допомогою небайдужих людей це нам таки вдалося”, — розповіла керівник волонтерського лідерського руху Олена Дейна (на фото).
Із нової техніки — сучасний рентген, лазерний ніж, бінокуляр, операційний цистоуретроскоп… Подібну техніку мають лише кілька вітчизняних приватних лікарень. Тому можна впевнено сказати, що хмельницька дитяча хірургія — одна  з найсучасніших в Україні.
До того ж лікарі за підтримки волонтерів пройшли спеціальне навчання в Німеччині, щоб досконало оволодіти новітніми технологіями.
“Міська влада підтримала волонтерський лідерський рух. Вірю, що це лише початок добрих справ і ми неодноразово збиратимемось у медичних закладах Хмельницького, щоб показати результат справжньої волонтерської активності. До речі, частина обладнання передана дитячій реанімації ще минулого року. Це дуже дороге устаткування, яке рятуватиме життя і здоров’я наших дітей”, — наголосив міський голова Олександр Симчишин.
Андрій ЯЩИШЕН
Фото автора

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *