Соціум

Роботи у влади багато

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин провів у вівторок виїзний прийом у Гречанах.

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин провів у вівторок виїзний прийом у Гречанах. У приміщення комітету самоорганізації населення з проблемами звернулися понад 40 місцевих мешканців. Був на зустрічі й депутат міської ради Віталій Худецький.

Активність мешканців була досить високою. Чимало нарікань було на погану якість доріг, незадовільне освітлення вулиць та поліпшення роботи громадського транспорту. З Дальніх Гречан скаржилися на відсутність маршрутних таксі та автобусів у вечірній час, просили запровадити третій ранковий рейс соціального автобуса №6. Однією з болючих залишається проблема водопостачання. Наразі мікрорайон обслуговується водопроводом Південно-Західної залізниці, яка встановила для них тарифи, що майже вдвічі вищі, ніж у МКП “Хмельницькводоканал”. Міський голова пояснив, що до кінця літа планують побудувати три перемички, що дозволить підключити весь мікрорайон до водопостачання міста. Тарифи теж урегулюють.
Батьки просили міського голову посприяти в здешевленні для учнів квитків у маршрутках.
Як завжди, на прийом прийшли власники ділянок, які не можуть врегулювати земельні проблеми.
Молодий педіатр з Волочиська, якій запропонували роботу за спеціальністю в колишній залізничній лікарні, нарікала на відсутність у медзакладі належних умов для обслуговування дітей. Батько військового, який служив у зоні АТО, прохав посприяти сину в отриманні посвідчення учасника бойових дій, якого він добивається тривалий час. Голова одного з ОСББ переймався відсутністю дитячого майданчика, а місцевий підприємець має підозру щодо неправильно нарахованої йому орендної ставки. Пенсіонерка Марія Сачок просила у міського голови коштів на закупівлю тканини, з якої вона власноруч шиє білизну бійцям АТО. Мер подякував жінці за небайдужість, пообіцявши підтримати добру справу. Колективною була скарга мешканців однієї з багатоповерхівок на забудовника, який розбив дорогу і відмовляється її відновити. Власники садівничого товариства “Руський ліс” просили допомогти з транспортним сполученням. І хоча товариство за межами міста, міський голова обіцяв вивчити проблему. Учасник АТО скаржився, що без відповідної довідки про реєстрацію місця проживання не може отримувати допомогу по безробіттю в службі зайнятості. Кілька громадян, зокрема переселенка з Донецька, звернулися з житловою проблемою, а також про виділення матеріальної допомоги на лікування та операцію. Депутат Хмельницької облради прийшла на прийом міського голови разом із футболістами аматорського футбольного клубу “Буревісник”, які потребують фінансової підтримки…
Виїзний прийом міського голови закінчився пізно ввечері. Зрозуміло, що питання, з якими мешканці мікрорайону звернулися до Олександра Симчишина, — крапля в морі проблем, які роками тут не вирішувалися. Отже, роботи у влади ще багато.
Вікторія СТАНДРІЙЧУК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *