Соціум

Зі святими в раю

У Старокостянтинові освятили панно героїв Небесної сотні і загиблих земляків у зоні АТО.

У Старокостянтинові освятили панно героїв Небесної сотні і загиблих земляків у зоні АТО.
У храмі Святої Трійці УПЦ КП напередодні Вербної неділі відбулось освячення меморіальної ікони з ликами оборонців рідної землі, котрі віддали життя за свободу України. Ініціаторка — дружина Героя України, героя Небесної сотні Сергія Бондарчука Тетяна Володимирівна. За власні кошти вона замовила виготовлення панно. “Вперше я побачила меморіальне панно під час зустрічі родин героїв Небесної сотні у духовній академії у Львові, — розповіла пані Тетяна. — А потім у Києві в Михайлівському соборі під час богослужіння владики Філарета. Відтоді носила в серці ідею створити таке панно місцевим героям. А звернулася з цим задумом до нашого священнослужителя, духовного наставника отця Степана Капустинського. Він підтримав мою ідею. І ось сьогодні наші рідні поруч зі святими. Не лише в раю, а й на стіні храму”.
Настоятель храму отець Степан молитовно освятив нову ікону, яка відтепер назавжди оселилася в церкві. У присутності родин загиблих героїв, громадськості міста і району, учасників об’єднання українок “Яворина”, творчої сотні “Рух до перемоги”, учасників АТО  зі Старокостянтинова, соціальних служб побажав кріпості духу тим, чиї рідні полягли за Україну, і Божого покровительства нинішнім захисникам нашої держави. А Тетяна Бондарчук від імені всіх родин подякувала кожному, хто долучився до створення панно: “Відтепер наші рідні — під склепінням українського храму і поближче до отця Степана. Дякую художнику Станіславу Маєвському, тим, хто виготовляв раму, пану Миколаю, пану Володимиру, який підготував стіну, на якій розмістили панно”.
Подія за своїм значенням значно глибша, аніж перебування під церковним склепінням. Це — свідчення вдячності тим, хто віддав найдорожче — життя заради миру. Це — важлива моральна підтримка родинам загиблих героїв. Це — приклад для кожного українця, кому Україна — рідний дім.
Оксана Радушинська
Фото Петра Радушинського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *