Соціум

Студенти вчилися лідерству

Студенти з усієї України зібрались у Хмельницькому на Другий Всеукраїнський форум “Студентське самоврядування — школа лідерства ХХІ століття”. Молодіжний форм відбувся на базі Хмельницького національного університету завдяки зусиллям студентської ради цього навчального закладу та ВМГО “Національний студентський союз”.

Наприкінці минулого тижня студенти з усієї України зібрались у Хмельницькому на Другий Всеукраїнський форум “Студентське самоврядування — школа лідерства ХХІ століття”. Молодіжний форм відбувся на базі Хмельницького національного університету завдяки зусиллям студентської ради цього навчального закладу та ВМГО “Національний студентський союз”.

Форум відвідали 60 представників 17 областей України з-понад 30 вищих навчальних закладів. Навіть студенти з Донеччини та Луганщини долучилися до участі в заході. Загалом мета форуму полягає в консолідації молоді з різних куточків України та підвищення їх обізнаності у сфері громадської діяльності.
“У ХНУ подібний захід проводиться вп’яте. Ми відбирали учасників форуму на основі їхніх мотиваційних листів. Перший — це відео з відповіддю на запитання, чому саме цей студент повинен взяти участь у заході, другий — есей “Лідерство як стиль життя”. Упродовж чотирьох днів учасники вчилися, як стати справжнім лідером, отримали знання з розвитку студентського самоврядування. Це потужна основа, яка допоможе студенту стати успішним у житті”, — переконана організатор форуму, голова студентської ради ХНУ Анастасія Козак.
Вона розповіла про роботу студентської ради ХНУ, акцентувавши увагу на патріотичних заходах, допомозі українським військовим, відродженні традицій, проведенні наукових конференцій та форумів національного й міжнародного рівнів, організації цікавого дозвілля для молоді.
На відкриття форуму завітав і міський голова Олександр Симчишин. Кожен з учасників міг у нього запитати, як досягти успіху в політичній та громадській діяльності, налагодити співпрацю з місцевою владою…
“Часто доводиться чути від старшого покоління, що наша молодь пасивна та ледача. Я не погоджуюся з цим твердженням, — поділився Олександр Симчишин. — Завжди отримую велике задоволення, коли спілкуюся з активними молодими людьми, адже саме вони є рушієм позитивних змін у державі. Впевнений, саме від молоді залежить майбутнє України.
За п’ять місяців роботи нової влади ми запустили новинки, дещо незвичні для міста, — електронні звернення, петиції, спілкування в соцмережі, платформи “Відкритий бюджет”, “Відкрите місто” та IGOV. Майже всі ці ініціативи впроваджували молоді громадські активісти і вони не коштували місту ні копійки. Нині працюємо ще й у напрямку розвитку велоруху. А ще маємо плани організувати для молодих лідерів цікаве стажування у міській раді”.
Наприкінці першого дня на учасників форуму чекав приємний сюрприз — безкоштовне відвідання концерту Христини Соловій.
Загалом усі чотири дні були поєднанням корисного з приємним. Від експертів антикорупційної кампанії “Чисті виші” студенти дізналися, як виявляти й протидіяти корупції, від членів ГО “Хмельницький молодіжний клуб розвитку” Степана Кушніра й Артура Кокаревича — як залучати у свою громадську організацію кошти з різних джерел, від голови ГО “Хмельницька ініціатива” Олега Черненка — як лобіювати власні інтереси у владних кабінетах.
У суботу студенти долучилися до екологічної акції “Зробимо Україну чистою”.
Також на учасників форуму чекали різноманітні екскурсії Хмельницьким, завдяки яким гості з різних регіонів змогли для себе відкрити наше місто як сучасне та цікаве.
Андрій ЯЩИШЕН
На фото: учасники форуму
з міським головою Олександром Симчишиним
Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *