Соціум

Талановиті “Кобзарики” словом, малюнком, світлинами

Свою любов до України юні хмельничани продемонстрували на традиційному конкурсі “Кобзарики”, присвяченому 25-річчю Незалежності України. Завершення другого етапу конкурсу відбулось у бібліотеці-філії для дітей № 12.

Свою любов до України юні хмельничани продемонстрували на традиційному конкурсі “Кобзарики”, присвяченому 25-річчю Незалежності України. Завершення другого етапу конкурсу відбулось у бібліотеці-філії для дітей № 12.

На розгляд почесного журі, у складі якого відомі літератори, митці, педагоги та бібліотекарі, учні представили літературні твори, фото  й малюнки на патріотичну тематику.
Як зазначила головний спеціаліст міського управління культури і туризму Світлана Прокопенко, щороку в конкурсантів з’являються нові ідеї. Головне, що з юних років хмельничани небайдужі до рідної країни. Цьогоріч чимало робіт присвячені подіям на столичному майдані, війни на Сході. Були і цілком мирні роботи — мрія молодих про світле європейське майбутнє.
Роботи переможців конкурсу проходитимуть обласний відбір, а твори інших учасників (всього в конкурсі взяли участь до 300 читачів міських бібліотек) волонтери передадуть військовим у зону АТО.
Кращих “Кобзариків” визначали у вікових категоріях від 6 до 10 років та від 11 до 15 років.
Найвдаліший літературний твір обирали у номінації “Золоте перо”. Тут перше місце у різних вікових категоріях посіли читач бібліотеки-філії №3 Іван Вовк та читачка бібліотеки-філії №12 Євгенія Соболєва. Під час церемонії нагородження дівчина зачитала уривок з власного твору про Надію Савченко.
Переможцями у номінації “Художня майстерня” стали читачка бібліотеки-філії №8 Віліна Липко та Діана Якимчук з бібліотеки-філії №12.
Влучні, якісні світлини представили на конкурс переможці у номінації “Фотоспалах” читач бібліотеки-філії №9 Андрій Шевчук та читачка бібліотеки-філії №12 Вікторія Розакова.
Як зазначають організатори “Кобзариків”, конкурс проводиться з метою активізації діяльності бібліотек з патріотичного виховання, виявлення і стимулювання літературних і художніх здібностей учасників через слово, малюнок та фотографію.
Яскравим концертом потішили присутніх учні мистецьких шкіл міста.
Ірина САЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *