Соціум

У Ружичній будується такий потрібний дитсадок

Наразі швидкими темпами зводяться нові приміщення, які стануть невід’ємною частиною ДНЗ №3 “Світлячок”, у провулку Успенському в Ружичній.

Не секрет, що в обласному центрі існує проблема нестачі місць у дитсадках. Влада міста взялася її вирішити, запланувавши будівництво садків на вулиці Іоанна Павла ІІ у Гречанах, поблизу ЗОШ №20 в Лезневому на вулиці Шостаковича, 28 та інших.

Наразі швидкими темпами зводяться нові приміщення, які стануть невід’ємною частиною ДНЗ №3 “Світлячок”, у провулку Успенському в Ружичній. Саме сюди днями проінспектувати якість і темпи будівництва приїхали міський голова Олександр Симчишин, його заступник Анатолій Нестерук та начальник міського управління освіти Роман Миколаїв. Побувавши на будівельному майданчику, міський голова залишився задоволений побаченим.
“Приємно вражений і якістю, і темпами будівництва, — поділився Олександр Симчишин. — З підрядником, а це відома компанія “Будівельний альянс груп”, маємо тісні виробничі стосунки. Оскільки проект дещо застарів, доводиться вносити зміни. Скажімо, в ході роботи вирішили змінити оздоблення стін, а шиферну покрівлю на старому приміщенні дитсадка — на профільну. Це наша спільна думка, адже добудова й старе приміщення мають утворити сучасний цілісний комплекс”. Олександр Симчишин просив з розумінням поставитися до того, що під час будівництва у дитсадку непросто і дітям, і працівникам закладу. Але незручності тимчасові.
“Ми просимо будівельників здати об’єкт до 1 вересня цього року. Впевнений, встигнемо все зробити для прийому дошкільнят. І не тільки в новому приміщенні, а й на подвір’ї дитсадка”, — зазначив міський голова.
Про те, як триває будівництво, поділився директор з виробництва фірми-підрядника Валентин Мацак. Він наголосив, що до кінця квітня будівельники виконають майже 30% робіт. Добудова ведеться з двох боків старого приміщення. Там, де будуть групи, вже закінчили зводити стіни другого поверху, наприкінці травня розпочнуть покрівельні роботи.
А на першому поверсі новобудови вже встановлені вікна, штукатурять стіни. Там, де розмістяться новий харчоблок та адміністративні приміщення, йде монтаж підвальної частини будівлі. От-от кластимуть стіни.
“За нами затримки не буде, — каже Валентин Миколайович. — Ми не чекали, поки замовник перерахує кошти, щоб розпочати будівництво. Вирішили вкласти кошти підприємства і не зривати термінів здачі. Ми вкладаємося в план і здамо об’єкт вчасно”.
Задоволена якістю робіт і темпами будівництва й завідувачка ДНЗ №3 Антоніна Ярмолюк.
“У нашому садочку виховуються 75 дошкільнят, повноцінно працюють дві групи й одна — короткотривала, — ділиться керівник закладу. — Не можемо прийняти більше дітей, хоча охочих удосталь. Вдячні міській владі, яка знайшла кошти на добудову приміщення для чотирьох груп та харчоблоку. Ми задоволені роботою будівельників і віримо, що будову здадуть вчасно”.
У місцевих, які щоденно спостерігають за будівництвом, радості немає меж, особливо молодих.
Радіє новобудові й голова комітету самоорганізації населення мікрорайону Ружична Василь Заплетняк. “Новий дитсадок — мрія молодих батьків, — каже він. — Під час добудови дитсадка вдалося вирішили ще одну потрібну справу: підключити загальноосвітню школу до загальної каналізаційної системи. Бо, на жаль, до цього часу школа використовувала септик”.
Спілкуючись із журналістами, міський голова поділився, що в місті до десяти шкіл навчатимуться в дві зміни. Отже, владі доведеться братися за вирішення і цього завдання.
Вікторія СТАНДРІЙЧУК
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *