Соціум

Конкретні справи депутата Собка

Виборчий округ №32, а це — вулиці Гастелла, Гречка, І.Франка, Болбочана (колишня Городовикова), Гайова (Васяніна), частково Митрополита Шептицького (Раскової) складає значну частину мікрорайону Дубове. Як і в минулому скликанні, права й інтереси мешканців у міській раді представляє Анатолій Собко. Між тим бути тутешнім депутатом — завдання непросте.

Виборчий округ №32, а це — вулиці Гастелла, Гречка, І.Франка, Болбочана (колишня Городовикова), Гайова (Васяніна), частково Митрополита Шептицького (Раскової) складає значну частину мікрорайону Дубове. Як і в минулому скликанні, права й інтереси мешканців у міській раді представляє Анатолій Собко. Між тим бути тутешнім депутатом — завдання непросте.

Ця частина міста — особливий мікрорайон, де поєднались історичне минуле Проскурова і сучасна доба Хмельницького. Колишнє військове містечко з часом набувало нових рис, які змушували дубівчан відчувати певну відірваність від сучасного центру міста. Тут поступово накопичувалися різні проблеми: побутові, культурні, соціальні… Відтак Анатолію Собку довелося відроджувати колись традиційний для Дубового благоустрій: організовувати суботники, заохочувати людей особистим прикладом, домагатися від комунальних підприємств реалізації численних звернень виборців, налагоджувати співпрацю з ветеранською організацією, військовими частинами тощо. Розуміючи, що коштів міського бюджету на всі потреби округу не вистачатиме, взяв на себе фінансування значних обсягів робіт, витративши понад два мільйони гривень власних грошей. Отож не дивно, що впродовж минулих п’яти років його депутатства ця частина Дубового відчутно змінилася: з’явилися, наче гриби після дощу, дитячі, спортивні майданчики, місця відпочинку, асфальтовані доріжки, облаштовані під’їзди і дворові території. Багато хто з мешканців, які потребували особливої уваги, отримали матеріальну та соціальну допомогу. Недарма сивочолі ветерани називають Анатолія Собка  “батьком”.
Отож, здавалося б, що продовження депутатських обов’язків для нього є легким на тлі вже зробленого. Але така думка була б оманливою, адже обраний свого часу принцип “бути справжнім виразником інтересів своїх виборців” якоїсь корекції не визнає. Тому добровільно взятий тягар місцевий “батько” мусить нести далі. У нинішній каденції депутат Собко отримав уже понад 70 звернень громадян, зробивши 49 запитів. Більшість із них (65) уже виконані, решта — у стадії виконання. Так, у будинках №№6/2, 10/3, 10/4, 12/1 на вулиці Гастелла і №№10/2, 14 на вулиці Гречка встановлено 24 металевих дверей. Зроблено ремонт двох під’їздів на вулицях Гречка, 14 і Гастелла, 12/1. У будинку на вулиці Гречка, 10/2 встановлений лічильник тепла, на Гастелла, 18 оновлені козирки на під’їзди. Чимало літніх одиноких і хворих людей отримали матеріальну допомогу, а для ветеранів організовані традиційні заходи у святкові дні.
Показово, що всі надані доручення під час виборчої кампанії Анатолій Собко вніс до перспективного плану робіт на окрузі у 2016 році. Зрозуміло, що цей план матиме продовження. Зокрема разом зі своїми помічниками, активістами та за підтримки політичної партії “За конкретні справи”, членом фракції у міській раді якої він є, практично відпрацьовуються наміри щодо впорядкування в мікрорайоні старих вуличних туалетів, ремонту санвузлів філії дитячої поліклініки, налагодження зовнішнього освітлення вулиць Гастелла, Гречка, Болбочана, асфальтування пішохідних доріжок до НВК №2. На черзі —  завершення підрізання дерев та подальшого озеленення території, оновлення обладнання дитячих і спортивних майданчиків, стадіону “Дубівський”, ремонту вуличного полотна вулиці Гастелла. За адресою вул. Гречка, 10/2 — Митрополита Шептицького планується збудувати дитячий та спортивний майданчики. Для ремонту і модернізації системи водопостачання будинків №№45-47 на вулиці І.Франка вже розроблена проектно-кошторисна документація. Втім, за словами Анатолія Собка, ці заплановані заходи — лише перший етап реалізації нового перспективного плану з вирішення проблем округу. Такими є вже здійснені та подальші конкретні справи депутата Анатолія Собка.
Володимир Разуваєв

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *