Соціум

Тріумф на важкій трасі

Тріумфом збірної команди Хмельниччини завершився чемпіонат України з легкоатлетичного кросу в Цюрупінську Херсонської області.

Тріумфом збірної команди Хмельниччини завершився чемпіонат України з легкоатлетичного кросу в Цюрупінську Херсонської області.

На важкій трасі — підйоми, спуски, піщаний ґрунт, 23 наші спортсмени з-поміж  290 учасників, які представляли 19 областей і місто Київ, вибороли першість, залишивши позаду сильні колективи з Миколаївщини та Харківщини. Кросмени змагалися в п’яти вікових групах на різних дистанціях.
Найкраще ж виступили юнаки до 17 років: Вадим Лонський зі Старої Синяви першим подолав 3 км, за ним фінішував Дмитро Іванчук зі Славути. Для Вадима це вже третє чемпіонство України в кросi серед однолітків.
Також відзначилася група “молодь” (до 23 років): Віталій Капітанець з Білогородки Ізяславського району, який нині навчається в Кам’янець-Подільському національному університеті, не лише здобув першість на восьмикілометровій дистанції, а й виконав норматив майстра спорту України. На третій позиції — Ігор Ярошенко зі Старої Синяви.
Третє золото для Хмельниччини виборов досвідчений Олександр Матвійчук з Білогородки. Свою чергову перемогу на чемпіонаті України йому приніс біг на вісім кілометрів серед чоловіків. Підтримав його майстер спорту з Полонного Ігор Порозов — п’яте місце.
До числа призерів також  пробилися майстер спорту Максим Якимчук, який відновлюється після травм і фінішував третім на дистанції 3 км, Тетяна Палінкаш з Кам’янця-Подільського — на третій позиції серед дівчат до 17 років.
У підсумку за командним кубком на найвищий щабель п’єдесталу пошани піднявся представник, він же й тренер та учасник збірної — майстер спорту Леонід Рибак (на фото). Готували команду Андрій Мельніков (Хмельницький), Володимир Ліщук та Лідія Івчук (Полонський район), Тетяна Черняк (Славута), Іван Чорний (Старосинявський район), Василь Ліщук та Олександр Ротар (Кам’янець-Подільський).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *