Соціум

Пенсійні виплати до Дня Перемоги збільшено

До 5 травня 2016 року збільшено пенсійні виплати ветеранам, інвалідам війни й деяким іншим категоріям. Роз’яснення з цього приводу дає начальник управління Пенсійного фонду України у  Хмельницькому Любов МУДРА.

До 5 травня 2016 року збільшено пенсійні виплати ветеранам, інвалідам війни й деяким іншим категоріям. Роз’яснення з цього приводу дає начальник управління Пенсійного фонду України у  Хмельницькому Любов МУДРА.

Так, інваліди війни та колишні малолітні, яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років, в’язні концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнані інвалідами внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, отримають щорічну разову допомогу в розмірі: І групи — 2975 гривень, ІІ групи — 2600 гривень, ІІІ групи — 2310 гривень.
Учасники бойових дій та колишні неповнолітні, яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років, в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків, отримають 920 гривень. Ті, хто має особливі заслуги перед Батьківщиною, — 2975 гривень.
Члени сімей загиблих і дружини (чоловіки) померлих інвалідів війни, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасники війни та жертви нацистських переслідувань, визнані за життя інвалідами внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, отримають одноразову допомогу 465 гривень.
Учасникам війни та колишнім в’язням концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, яких було насильно вивезено на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога виплатять 170 гривень.
Розмір виплати щорічної разової грошової допомоги цього року порівняно з минулим збільшено на 5%.
Крім того, у травні пенсіонери одержать підвищені пенсії у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Це передбачено держбюджетом. Розмір мінімальної пенсії зросте на 56 гривень і складатиме 1130 гривень. Проте перерахунок буде проведено лише для непрацюючих пенсіонерів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *