Соціум

До нас може завітати волонтер зі США

У вівторок регіональний директор Корпусу Миру США в Україні Наталя Пономарчук (на фото) зустрілася з представниками міської влади, щоб обговорити можливий приїзд волонтера зі США, який допомагатиме місцевим посадовцям розвивати Хмельницький.

У вівторок регіональний директор Корпусу Миру США в Україні Наталя Пономарчук (на фото) зустрілася з представниками міської влади, щоб обговорити можливий приїзд волонтера зі США, який допомагатиме місцевим посадовцям розвивати Хмельницький.

Корпус Миру США в Україні було засновано у 1992 році. Саме тоді Леонід Кравчук та Джордж Буш підписали двосторонню угоду про започаткування Корпусу Миру США в Україні. Відтоді ця неполітична й нерелігійна організація співпрацює з багатьма прогресивними вітчизняними установами. Американські волонтери живуть і працюють пліч-о-пліч з українцями, обмінюючись досвідом.
За словами Наталі Пономарчук, цього року в Україну завітала вже 49-а група добровольців. Приїхали вони 9 березня й нині проходять спеціальну підготовку в Чернігівській області, де посилено вивчають українську мову.
“Я приїхала у Хмельницький, щоб обговорити умови майбутньої спів-праці. Приємно бачити стільки людей, зацікавлених у розвитку своєї громади. Потенційно у цьому може допомогти доброволець зі США. Звісно, мій візит — не остаточне рішення того, що американський волонтер приїде у Хмельницький. Але наша зустріч і рівень вашої зацікавленості та підготовки зможуть це втілити у життя”, — зазначила пані Наталя.
Якщо ж американський волонтер завітає у Хмельницький, він упродовж двох років працюватиме у напрямку розвитку громади міста. За словами заступника міського голови Володимира Гончарука, гість співпрацюватиме з відділом енергозбереження та інвестиційної політики та управлінням економіки.
“Вибрали ці дві міські структури, тому що реформуємо їхню діяльність, намагаючись спрямувати роботу у більш практичне русло. Саме у цьому, сподіваємося, нам допоможе американський волонтер. Зокрема, він поділиться досвідом ефективної роботи у сфері розбудови міської громади та залучення інвестицій”, — зазначив Володимир Гончарук.
Під час зустрічі Наталя Пономарчук обговорила з представниками хмельницької влади умови перебування американського волонтера та передала спеціально розроблені поради щодо успішної співпраці.
Андрій ЯЩИШЕН
Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *