Соціум

За принципом зв’язку з людьми

Територія виборчого округу №4 складається з частини вулиць Панаса Мирного,  Федунця, Озерної, Бандери і проспекту Миру. Для місцевого обранця Тетяни Прядун цей мікрорайон — рідний і добре знайомий з дитинства. Тут її знають люди, а вона їх високо цінує за громадянську активність, небайдужість та ініціативність.

Територія виборчого округу №4 складається з частини вулиць Панаса Мирного,  Федунця, Озерної, Бандери і проспекту Миру. Для місцевого обранця Тетяни Прядун цей мікрорайон — рідний і добре знайомий з дитинства. Тут її знають люди, а вона їх високо цінує за громадянську активність, небайдужість та ініціативність. Як приклад — історія з будівництвом на проспекті Миру у дворі будинку №57/3. Його мешканці виступили з місцевою ініціативою, протестуючи  проти спроб забудовника — підприємства “Хмельницьклегпром” збудувати там багатоповерхівку з обіцянкою облаштувати дитячий майданчик. Сесія міської ради минулого скликання цю ініціативу схвалила, але історія має продовження. Забудовник встановив паркан, незаконно захопивши додаткову територію, додавши нових незручностей людям. Вони ж звернулися до свого нинішнього депутата з проханням навести тут порядок. Отож для Тетяни Прядун є відповідальне завдання: знайти правильне рішення у цьому конфлікті.
Інша проблема, яка зачіпає інтереси багатьох людей не лише цього округу, навколишня територія поліклініки №2. Люди просять облаштувати тут автопарковку для відвідувачів медзакладу, але адміністрація відмовляється. Відтак численні авто заповнюють тротуари, газони, дорогу…
Турбує місцевих виборців і питання використання комунального майна. Так, мешканці будинку №80/3 на проспекті Миру поскаржилися на орендаря цокольного приміщення, який обрізав там централізоване опалення і самовільно встановив автономне. КП “Хмельницьктеплокомуненерго” звернулося до суду, але стався непередбачуваний казус: за документами балансоутримувача комунального (!) підприємства з утриманням нежитлових приміщень з’ясувалося, що …централізоване опалення там немає, крім транзитних стояків. Отож суд орендар виграв, але питання самоуправства, на думку Тетяни Прядун, залишається незавершеним. Перше її спілкування з людьми вже в статусі депутата міської ради виявило й деякі інші проблеми, зокрема задавнені. Так, мешканці будинку №61/1 на проспекті Миру не один рік скаржаться на ТОВ “ЖЕО”, яке ігнорує їхні вимоги щодо ремонту цієї будівлі, зокрема вкрай поганого стану під’їздів: дверей, вікон тощо.
Загалом Тетяна Прядун станом території округу задоволена. За її словами, є деякі питання щодо ремонту внутрішніх доріг, які вона вносить до титульних списків на цей рік. Характерно, що її бачення комфортного облаштування мікрорайону не обмежується лише виборчим округом №4. Так, вона ініціює відновлення обладнання на спортивному майданчику ВПУ №8 як популярного місця зустрічей молоді з усієї навколишньої території.
До речі, про галузь професійної освіти. Тетяна Прядун проводить прийом громадян у приміщенні ВПУ №25. Добре знаючи його можливості та високий рівень підготовки учнів, вона вважає за потрібне зберегти цей заклад за його нинішнім профілем, загалом і для потреб міста. Отже, її інтереси як депутата стосуються всього міста, усієї громади. Власне, за її словами, таким є обраний принцип фракції ВО “Свобода”, членом якої вона є: працювати відкрито, доступно, здійснюючи постійний прямий зв’язок з людьми.
Володимир Разуваєв

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *