Соціум

Епідемія блюзнірства триває…

Ще не встигли хмельничани оговтатися від акту вандалізму, що стався два тижні тому біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, як вандали завдали черговий удар. Цього разу їх ціллю став меморіал Небесної сотні.

Ще не встигли хмельничани оговтатися від акту вандалізму, що стався два тижні тому біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, як вандали завдали черговий удар. Цього разу їх ціллю став меморіал Небесної сотні.

За інформацією сектора комунікації ГУ Національної поліції в Хмельницькій області, минулої середи приблизно о 7.30 на лінію “102” надійшло повідомлення від прибиральниці комунального підприємства про те, що біля меморіалу пам’яті героїв Небесної сотні та загиблих воїнів АТО невідомі потрощили вінки й букети з квітами. Сам пам’ятник вандали не пошкодили, а ось корзини, квіти та лампадки, які хмельничани принесли у вихідні для вшанування героїв Революції гідності, поламані й розкидані по газону.
Поліція відреагувала на цю подію, внісши її до журналу єдиного обліку. Правоохоронці просять громадян, які, можливо, були свідками події, надати конфіденційно інформацію, аби затримати зловмисників.
Винуватцям загрожує відповідальність за вчинення хуліганських дій, а не за вандалізм, адже сам пам’ятник вони не пошкодили.

Вибухонебезпечний Хмельницький

У вихідні до місцевих правоохоронців надійшли одразу два повідомлення про підозрілі вибухонебезпечні предмети. Як згодом з’ясувалося, один із них — ящик із землею, другий — граната Ф-1.

За інформацією сектора комунікації ГУ Національної поліції в Хмельницькій області, у неділю о 17.00 правоохоронцям зателефонувала місцева жителька, яка повідомила про підозрілий предмет на головній площі міста поблизу офіса ГО “Самооборона і контроль Хмельниччини”.
Вибухотехніки та рятувальники, які прибули на місце події, виявили картонну коробку, перемотану скотчем, але в ній була звичайна земля.
Проте досить реальну небезпеку міг становити інший предмет, який виявили під час будівельних робіт на одній із військових частин міста.
Повідомлення про небезпечну знахідку надійшло до Хмельницького відділу поліції в суботу. На місце події одразу виїхали патрульні, слідчо-оперативна група і рятувальники.
За словами спеціалістів ДСНС, знайдена граната Ф-1, швидше за все, належить до періоду Другої світової війни. Вона була без запалу та зі слідами корозії, але вибухова речовина всередині все ж таки залишилась. Найближчим часом рятувальники знешкодять вибухонебезпечний предмет. Наразі працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій проводять контро-льну перевірку території на наявність інших вибухонебезпечних предметів.

Під час зустрічі ветеранів двоє побилися

В одному з кафе у мікрорайоні Озерна зібралися до десяти учасників та дітей війни, щоб згадати молодість і пом’янути загиблих у Другій світовій війні. Як годиться, трохи випили і між двома пенсіонерами  виникла суперечка.

74-річний чоловік дочекався, поки всі розійдуться по домівках, аби далі з’ясовувати стосунки з  79-річним давнім знайомим. Пенсіонери знову почали сперечатися, вийшли на свіже повітря, де молодший кілька разів ударив старшого в груди. Розтягнув дідусів їхній спільний товариш, який вчасно помітив бійку.
Через кілька днів потерпілого доправили до лікарні, адже той скаржився на біль у попереку. Наразі пенсіонер почувається краще, він лікується в госпіталі.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження, подібні дії караються штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами до 200 годин, або виправними роботами до 1 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *