Без категорії

Дистанційне навчання для школярів продовжили ще на тиждень

 У Хмельницькому школярі закладів середньої, позашкільної та мистецької освіти до кінця наступного тижня, з 7 по 11 лютого,  займатимуться дистанційно.  А от у школи сільській місцевості громади відкриють свої двері для школярів вже із 7 лютого.  . Дитячі садочки Хмельницької громади працюватимуть, як і раніше, у звичному режимі.

Таке рішення, через високий рівень захворюваності серед хмельницьких школярів та педагогів на грип та ГРВІ, а також збереженням рівня захворюваності на COVID-19, прийняла  на своєму позаплановому засіданні комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконкому Хмельницької міськради.

Хоча більшість інфікованих дітей переносить вірус у легкій формі та лікуються амбулаторно, та кількість тих, хто потрапляє на лікарняне ліжко за останні тижні значно зросла.

“Наразі у нас 98 дітей госпіталізовані до медичних закладів, які лікують хворих з підтвердженим діагнозом COVID-19. Якщо раніше в нас 3.7% хворіли діти, то в окремих випадках в нас були дні що понад 20% від всіх хворих, які реєструвались це були діти”, – повідомив  директор Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб Микола Габрикевич.

За словами фахівця, найчастіше до лікарні із діагнозом коронавірусна інфекція, потрапляють не щеплені. В цілому на Хмельниччині  провакциновано понад 4 тисяч дітей віком від 12 до 17 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *