Без категорії

У Хмельницькому вже на 90 відсотків модернізували три застарілі насосні станції

В обласному центрі завершується реконструкція трьох каналізаційних насосних станцій  №2, №7 та №12.  Як повідомили в прес-центрі Хмельницької міської ради, уже виконано близько 90% загального обсягу запланованих робіт. Механічне і технологічне обладнання, електрика, автоматика змонтовані та повністю функціонують. Залишилось виконати внутрішні та зовнішні оздоблювальні загальнобудівельні роботи, благоустрій території, пусконалагоджувальні роботи та здачу в експлуатацію.

Проект з реконструкції місцеві спеціалісти здійснюють у партнерстві з Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (NEFCO). Нагадаємо саме з цією Міжнародною організацією в результаті відбору в 2019 році,  Хмельницька  міська  рада вклала угоду.  

Усі три КНС знаходяться в експлуатації міста з 80-х років ХХ століття. Через те, що станції відпрацювали свій експлуатаційний та технологічний ресурс, їхнє обладнання було застарілим та вкрай зношеним.

Зазаначимо, що тимчасово в зв’язку із несприятливими погодними умовами, які можуть   вплинути на якість робіт, загальнобудівельні роботи призупинені. Однак, як запевняють фахівці, будуть відновленні при настанні сприятливих теплих та сухих погодних умов.

У цілому проведення реконструкції дозволить підвищити енергоефективність обладнання та продовжить термін експлуатації насосних станцій орієнтовно на 20 років. Окрім того сприятиме  надійній екологічній безпеці прилеглої території.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *