Без категорії

“Гуфі-центр” б’є рекорди

29 вересня 2021 року в Хмельницькому презентували перший в Україні інтерактивний навчальний центр поводження з відходами — “Гуфі-центр”. Його мета донести до мешканців громади важливість правильного поводження з відходами від А до Я.

За чотири місяці роботи Центр прийняв понад 4500 відвідувачів. Крім мешканців міста та громади, навчальний центр відвідали делегації із США, Узбекистану, а також інших міст України — Кам’янця-Подільського, Луцька, Маріуполя, Рівного. Про це повідомив на власній сторінці в мережі Фейсбук міський голова Олександр Симчишин. Водночас він зазначив, що “Гуфі-центр” є одним із проєктів, за який місто Хмельницький отримало світову відзнаку від Open Government Partnership.
Нагадаємо, в Центрі представлено декілька десятків стендів і експонатів, з якими можна взаємодіяти: торкатися, бавитися і навіть нюхати. Останнє стосується запахів сміттєвих відходів. Окрім цього, весь простір навчального центру поділено на п’ять унікальних тематичних зал: зала сміттєвого жаху, яка присвячена впливу сміття на навколишнє середовище, сьогоднішній ситуації з відходами в Хмельницькому, Україні та Європі; зала розумного поводження з відходами, з якої можна дізнатися: як і навіщо переробляти відходи, яке маркування має сміття і як його сортувати, куди здавати батарейки, ртутні лампочки й інші небезпечні відходи. Компостувальня, де демонструється, як харчові відходи можна вдома перетворити в компост; зала сміттєпереробного комплексу, де можна побачити, як буде виглядати рекультивований полігон твердих побутових відходів.
Створили “Гуфі-центр” за кошти з міського та обласного бюджетів і комунального підприємства “Спецкомунтранс”. Його вартість сягає понад 3 мільйони гривень. Центр працює як у форматі турів для груп, так і для окремих відвідувачів. Відтак його відвідати можуть і школярі, і студенти, і дорослі зі своїми сім’ями. Розташований “Гуфі-центр” за адресою: м. Хмельницький, вул. Кропивницького, 6А. Відвідувачів тут приймають з понеділка до п’ятниці — з 9.00 до 17.00, у суботу — з 11.00 до 16.30.

Наталя Лісовська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *