Соціум

Не стало Ганни Крицької…

На 93-му році пішла з життя Ганна Семенівна Крицька, ветеран енергетики ПАТ “Хмельницькобленерго”, почесний енергетик України, учасник бойових дій Другої світової війни, кавалер ордена “Знак Пошани”, яка присвятила енергетиці багато років самовідданої праці.

На 93-му році пішла з життя Ганна Семенівна Крицька, ветеран енергетики ПАТ “Хмельницькобленерго”, почесний енергетик України, учасник бойових дій Другої світової війни, кавалер ордена “Знак Пошани”, яка присвятила енергетиці багато років самовідданої праці.

Ганна Семенівна народилась 20 листопада 1924 року в с. Кроти Пирятинського району на Полтавщині. Доля наділила цю тендітну жінку унікальними здібностями, великою силою духу, незламною волею до життя, завдяки яким вона перенесла на своїх плечах неймовірні випробування і страждання у страшні часи голодомору та війни, переживши жахіття фашистських концтаборів Равенсбрюк і Бухенвальд.
Після закінчення війни вчилася в Київському гідромеліоративному інституті, який успішно закінчила 1951 року. Розпочала свою трудову діяльність як молодий спеціаліст за направленням Міністерства енергетики у Хмельницькому обласному підприємстві сільських електричних мереж. Спочатку обіймала посаду інженера-гідробудівельника виробничо-технічного відділу. Пізніше працювала інженером з питань будівництва та експлуатації ліній електропередач та підстанцій у Хмельницьких північних електромережах, безпосередньо брала участь у будівництві енергетичних об’єктів, зокрема гідроелектростанцій.
Під час роботи в енергетичній галузі Ганна Семенівна зарекомендувала себе висококваліфікованим фахівцем, чесною, порядною, відданою справі людиною. До того ж Ганна Крицька активно займалась громадською діяльністю, очолювала профспілкову організацію підприємства. А після виходу на пенсію ще тривалий час працювала в обласній Раді борців антифашистського опору та Фонді взаємопорозуміння і примирення на громадських засадах, надавала допомогу колишнім полоненим та в’язням концтаборів.
Завдяки чудовій пам’яті і творчим здібностям Ганна Семенівна була активним  дописувачем корпоративної газети “Енергія” та місцевих видань, виступала на телебаченні і радіо, ділячись спогадами, роздумами та неоціненним досвідом, що є значним вкладом в історію енергетики. Вона постійно підтримувала тісні стосунки з колективом компанії “Хмельницькобленерго”, вболівала як за його життя, так і за долю України.
Світла пам’ять про Ганну Крицьку — видатну жінку-енергетика, людину щирої душі з великим почуттям відповідальності на довгі роки залишиться в наших серцях.
Адміністрація, об’єднана організація профспілки,
рада ветеранів енергетики ПАТ “Хмельницькобленерго”

Редакція газети “Проскурів” висловлює найщиріші співчуття близьким та рідним Ганни Семенівни Крицької з приводу її кончини. Багато років Ганна Семенівна була автором нашого часопису, з ініціативи редакції “Проскурова” вона стала переможцем Подільського рейтингу популярності у конкурсі “Людина року”. Ми завжди пам’ятатимемо про уроки доброти, принциповості і патріотизму Ганни Крицької, світлу пам’ять про яку збережемо назавжди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *