Соціум

Безкоштовно навчитись програмувати

Минулого тижня у центральній міській бібліотеці презентували проект Technology Nation і вручили сертифікати першій групі випускників курсу в нашому місті.

Минулого тижня у центральній міській бібліотеці презентували проект Technology Nation і вручили сертифікати першій групі випускників курсу в нашому місті.

 

Проект Technology Nation стартував цьогоріч у березні. Вчили охочих програмувати волонтери — фахівці з ІТ-технологій: викладачі Хмельницького національного університету та ІТ-академії Circle Web Group, директором якої є Олександр Івахов.
Куратор проекту в Хмельницькому Сергій Ковальчук, доцент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій ХНУ, розповів: “Проект у Хмельницькому реалізується за підтримки міської влади. У першій групі були люди різних професій. Вони навчилися базовим навичкам створення сайтів, веб-дизайну, познайомилися з базами даних, основами об’єктно-орієнтованого програмування. Зареєструватися на наступні курси можна на сайті BrainВasket brainbasket.org/ або звернутись у міську бібліотеку на вул. Подільську, 78”.
Цей курс дозволить охочим отримати ІТ-освіту світового рівня та вивчити основи найбільш популярних мов програмування, а це, в свою чергу, дасть хорошу базу для подальшого навчання та працевлаштування в IТ-сфері.
Привітати випускників прийшов секретар Хмельницької міської ради Михайло Кривак, який наголосив, що за ініціативи міської ради формується Стратегія розвитку міста Хмельницького і важливо, щоби якомога більше було ІТ-грамотних і технологічно підготовлених хмельничан.
Безкоштовні курси у нашому місті будуть проводитися три роки. Для цього представники проекту для бібліотеки виділили 15 комп’ютерів, фліпчарт. Навчається група три місяці. Важливо, щоб якнайбільше хмельничан дізналися про унікальну можливість отримати нові знання.
Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *