Соціум

На майдані — дві безкоштовні зарядки для електрокарів

У продовження екологічно-зеленої теми паралельно з “Green Fest” того ж дня — в суботу на майдані Незалежності відбулось урочисте відкриття двох комунальних безкоштовних зарядних станцій для електрокарів. Кожна з заправок може одночасно заряджати три автомобілі.

У продовження екологічно-зеленої теми паралельно з “Green Fest” того ж дня — в суботу на майдані Незалежності відбулось урочисте відкриття двох комунальних безкоштовних зарядних станцій для електрокарів. Кожна з заправок може одночасно заряджати три автомобілі.

Проект реалізований спі-льно  міською владою та автоцентром “ЛИГА”, який очолює відомий підприємець, депутат міської ради Григорій Галкін.
Втілюючи в життя екологічну задумку, організатори сподіваються, що відтепер кількість електромобілів у Хмельницькому побільшає, відповідно в рази стане чистіше повітря та тихіше у домівках хмельничан. Урочисто відкрив зарядки, перерізавши червону стрічку разом з представниками автоцентру, міський голова Олександр Симчишин.
“Хмельницький — перше місто, яке відкриває дві електрозаправки, одна з яких розташована біля міської ради, друга — з іншого боку майдану Незалежності. Це перші дві заправки, які відкриваються в Україні на центральному майдані, спрямовані на екоавтомобілі, — зазначив очільник міста. — Переконаний: до кінця цього року ті завдання, які ми ставимо стосовно кількості заправок у  Хмельницькому, а це як мінімум п’ятдесят одиниць, обов’язково виконаємо. Основна мета такого публічного відкриття — популяризація екологічного транспорту. Ми хочемо, аби хмельничани пересідали на електромобілі, аби у нас дійсно запрацювала задекларована служба таксі. Ми розуміємо, що так набагато економніше й найголовніше — екологічно безпечно, тому що викидів вуглекислого газу в атмосферу немає взагалі”.
Принагідно Олександр Симчишин закликав власників торговельних закладів міста долучатися до зеленого руху, відкривати поблизу своїх закладів екозаправки, аби разом подбати про екологію нашого спільного дому та здоров’я хмельничан.
А представники мережі магазинів автоцентру “ЛИГА” подякували міській владі за підтримку і реалізацію проекту у найкоротші терміни, зазначивши, що цей проект є яскравим прикладом співпраці влади й бізнесу.
Представники автоцентру запропонували міській владі обміняти один із службових автомобілів на електромобіль. Цю ідею підтримав міський голова, адже, за його словами, йдеться про економію бюджетних коштів.
Обслуговуватимуть електрозаправки представники автоцентру “ЛИГА”. Загалом у Хмельницькому уже налічується шість електрозаправок.
Наш кор.
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *