Соціум

День спорту в заміському таборі енергетиків

У дитячому оздоровчому таборі “Джерельце”, розташованому на території санаторію-профілакторію “Яблуневий сад” ПАТ “Хмельницькобленерго” в селі Жилинці Ярмолинецького району, відбулося спортивне свято.

 

У дитячому оздоровчому таборі “Джерельце”, розташованому на території санаторію-профілакторію “Яблуневий сад” ПАТ “Хмельницькобленерго” в селі Жилинці Ярмолинецького району, відбулося спортивне свято.

 

На запланований для першої зміни День спорту під гаслом “Стань у ряди олімпійців” завітали представники відділення Національного олімпійського комітету України в області.
Урочисте відкриття дійства розпочалося з виходу і шикування усіх семи загонів (команд) на синтетичному покритті футбольного поля стадіону, будівництво якого завершується з застосуванням новітніх матеріалів і передових технологій.
Після урочистого виносу олімпійського прапора та передачі смолоскипа між капітанами команд слово надали гостям. У виступах олімпійський чемпіон Сергій Нагорний та перший заступник відділення НОК Віктор Флентін розповіли про успішний відбір атлетів Хмельниччини до національної збірної на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро.
Вже в серпні охочі матимуть можливість вболівати за представників області, які змагатимуться на борцівських килимах, легкоатлетичних доріжках та секторах, важкоатлетичних помостах, у велоспорті на шосе, фехтуванні на шаблях. Радує, що одразу троє земляків — Інна Грищун, Павло Алтухов і Дмитро Янчук у веслуванні на байдарках та каное через 40 років після тріумфу Сергія Нагорного на каналі у Монреалі, де він виборов золото і срібло в складі екіпажу байдарки-двійки, налаштовані поборотися за високі місця в Бразилії.
Відпочивальникам гості побажали вдалих стартів, натхнення й чесної боротьби.
У рамках акції НОКу “Олімпійська книга” директору закладу Олегу Вішу гості передали спортивну літературу.
А далі понад 200 дітей та їхні вихователі впродовж усього дня випробовували свої сили в естафетах, змаганнях з легкої атлетики, плаванні, дартсу, шахах, футболу, волейболу, пляжного волейболу.
У ході безкомпромісної боротьби оновлено три рекорди табору. Так, у бігу на 60 м серед дівчаток старшої вікової групи Анастасія Новіцька, 2001 р.н., встановила рекорд — 7,80 с, серед хлопчиків старшої вікової групи Ігор Лісніченко, 2000 р.н., — 7,63 с, а в метанні м’яча серед дівчаток Дар’я Борисенко, 2003 р.н., — 35,10 м.
Переможців та призерів змагань відзначили нагородною олімпійською атрибутикою і щоденниками з автографами почесних гостей.
Охочі мали змогу приміряти олімпійські медалі Сергія Нагорного та сфотографуватися з уславленим спортсменом.
Віктор Флентін

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *