Соціум

Невдалі вихідні для наших “Гладіаторів”

У суботу вперше за історію стадіону “Поділля” на його полі відбувся матч з американського футболу. Навіть раптовий сильний дощ не налякав хмельницьких “Гладіаторів” та їхніх суперників — київських “Слов’ян”.

 

У суботу вперше за історію стадіону “Поділля” на його полі відбувся матч з американського футболу. Навіть раптовий сильний дощ не налякав хмельницьких “Гладіаторів” та їхніх суперників — київських “Слов’ян”.

 

Спершу здавалося, що різке погіршення погодних умов зірве матч з американського футболу. Проте справжнім чоловікам, які грають в американський футбол, дощ не став на заваді.
Починалася гра доволі мляво, адже спортсмени довго пристосовувалися до мокрого покриття. Дощ навіть трохи розмив розмітку поля, тому доводилось оперативно вирішувати проблеми.
Невдовзі двома очками відкрили рахунок “Гладіатори”, що викликало бурю оптимізму у вболівальників хмельницької команди. Дехто вже почав пророкувати перемогу землякам, та ейфорія тривала недовго…
“Слов’яни” одразу почали контратакувати. Вже під час першого тайму вони забили кілька тачдаунів, які приносять шість очок. Отож перший тайм закінчився з рахунком 2:20 на користь столичних гостей.
Київська команда, попри серйозний спротив хмельничан, не збавляла обертів під час третього та четвертого періодів, забивши відповідно 16 і 8 очок. “Гладіаторам” вдалось уникнути ганебного програшу лише у четвертому періоді, збагатившись 6 очками.
У результаті — хмельничани програли вдома з рахунком 8:44.
Проте не можна сказати, що “Гладіатори” грали погано. Навпаки, згадуючи попередні матчі команди, можна зробити висновок, що гравці з кожним разом відточують уміння. Щоправда, важко конкурувати з командою, яка має статус чемпіона України з американського футболу 2004 року. “Гладіатори” навпаки — доволі молода команда, заснована лише 2013 року. Нині лише поступово входить у середовище американського футболу в Україні. Тому є сподівання, що хмельницьких футболістів будуть знати як одних із найкращих гравців у країні.
“Хочу подякувати спортсменам за самовіддачу. На жаль, поки що про якісну гру в нападі говорити не доводиться. Нині ми ще шукаємо свій ігровий стиль, тому маємо проблеми у нападі. До того ж дощ і мокре поле внесли корективи у результативність нашої гри”, — прокоментував поразку капітан команди “Гладіатори” Дмитро Бабій.
Наступний матч хмельничани проведуть на початку липня вдома проти рівненських “Монархів”. А “Слов’яни” змагатимуться з нинішніми лідерами дивізіону В — вінницькими “Вовками”, які 28 травня розгромили нашу команду з рахунком 0:90.
Андрій ЯЩИШЕН
Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *