Соціум

“Молитвою” стартувало “Відлуння”

У вівторок тріумфувала сцена монотеатру “Кут” — відбулося відкриття 18 міжнародного фестивалю моновистав “Відлуння”, тут зібрались актори, театральні критики, мистецтвознавці…

У вівторок тріумфувала сцена монотеатру “Кут” — відбулося відкриття 18 міжнародного фестивалю моновистав “Відлуння”, тут зібрались актори, театральні критики, мистецтвознавці…

“Відлуння” стало візитівкою не тільки Хмельницького, а й України, — зазначила президент фестивалю Ніна Мазур. — Вірю, що фестивальні дні (14-18 червня) принесуть усім лише радість від зустрічі з прекрасним, від товариського та професійного спілкування з учасниками”.
З відкриттям фестивалю привітав міський голова Олександр Симчишин: “Пишаємося, що саме у Хмельницькому проходить “Відлуння”. Фестиваль пропагує унікальне мистецтво. Те, що “Відлуння” існує вже 18 років, свідчить про його значимість, потребу, інтерес до мономистецтва. Фестиваль дає можливість обмінятися досвідом у моногрі акторам з різних куточків світу. “Відлуння” — з повноліттям, учасникам — гарних вражень!”
Відкривала фестиваль традиційно україномовна вистава. Це — постановка київського театру “Перетворення” режисера Володимира Яремчука “Третя молитва”. Зіграла її акторка Ганна Яремчук (на фото). У виставі йдеться про найголовніше — любов, яку ототожнюють з Богом. Любов до чоловіка, до сина… Вистава зачіпає найболючіші та найактуальніші теми для українців: Чорнобильську катастрофу, АТО, Майдан спротиву, проблеми двомовності, непорозуміння українців по два боки Дніпра… Постановка спонукає до роздумів, змушує замислитися про родину, країну, про те, як болісно, коли все це зруйноване через дурниці і доводить до такого стану, коли надієшся лише на Господа і нарікаєш на нього водночас.
Чим ще дивував фестиваль — у нашому наступному номері.
Ірина САЛІЙ
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *