Соціум

Табір “Чайка” гостинно відчинив малечі двері

Довгоочікувані літні канікули стартували. І хоча відпочинок хлопчиків та дівчаток буде організований по-різному, проте в усіх дітей буде багато вільного часу, а ще можливість зайнятись улюбленими справами. Саме в ці дні розпочинають роботу табори відпочинку. Днями свої двері гостинно відчинив оздоровчий комплекс “Чайка” у селі Головчинці на березі  Південного Бугу.

 

На честь відкриття першої табірної зміни в “Чайці” відбулося справжнє свято. На нього завітали заступник Хмельницького міського голови Галина Мельник, секретар міської ради Михайло Кривак, начальник управління освіти Роман Миколаїв, депутати Наталя Собко та Словян Воронецький, батьки й родичі дітей, журналісти. Галина Мельник, звертаючись до присутніх, відзначила, що міська влада заздалегідь потурбувалася про ремонт у приміщеннях, оновлення матеріально-технічної бази. Для змістовного відпочинку дітей у таборі діятимуть курси з вивчення англійської мови, яку за бажанням діти освоюватимуть за допомогою інтерактивних освітніх технологій. У планах міської влади, зауважила Галина Леонтіївна, організувати роботу позашкільного навчального закладу так, щоб приймати дітей упродовж року.
Михайло Кривак привітав дружну табірну сім’ю з початком роботи першої зміни та порадував подарунком   від міської влади. Відтепер табір матиме мультимедійний комплекс, призначений не лише для розваг, а й для навчання.
“Від депутатів міської ради, міського голови Олександра Симчишина щиро вітаю вас із початком відпочинку, відкриттям першої зміни у комунальному таборі “Чайка”. Попри все нам вдається зберігати і поновлювати матеріальну базу табору, — зазначив Михайло Кривак. — Радий за батьків, що вони мають, куди віддати малечу на відпочинок, і за дітей, адже попереду у них — безтурботне літо, частину якого вони проведуть у чудовому таборі”.
Секретар міської ради побажав хлопчикам і дівчаткам весело провести час, змістовно відпочити, щоб у вересні з новими силами взятися за навчання, приємно згадуючи дні, проведені в таборі.
Побажання гарного та змістовного відпочинку висловив і Роман Миколаїв.
На початку урочистої лінійки відбулася перекличка дев’яти загонів, кожен із яких старався краще сказати свою речівку.
Перша табірна зміна прийняла 260 хлопчиків та дівчаток не тільки з Хмельницького, а й Шепетівки, Городка, Летичева. Хвилююче було не лише чути, а й виконувати разом з усіма учасниками урочистої лінійки Гімн України та спостерігати за традиційним підняттям прапора табору.
Загалом у “Чайці” впродовж чотирьох змін планують оздоровити більше тисячі дітей, зокрема й пільгових категорій. Разом із ними відновлюватимуть здоров’я діти з обмеженими фізичними можливостями рекреаційного центру “Берег надії”, який почне діяти 10 червня. А ще в липні Хмельницький подарує відпочинок школярам із міста-побратима Старобільська Луганської області. Організовуючи літній відпочинок дітей, міська влада виділила вдвічі більше коштів на здорове та збалансоване харчування. Смачні страви для табірчан готують шеф-кухар Ганна Кулик, майстри і студенти Хмельницького ВПУ №9.
Немає сумніву, що жодна дитина в таборі не нудьгуватиме, адже щодня тут відбуватимуться різноманітні культурно-масові та спортивні заходи, цікаві екскурсії.
Вікторія СТАНДРІЙЧУК

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *