Соціум

Ініціативи Миколи Заганяча

Виборчий округ №6 складає частину мікрорайону Заріччя, обмежують його вулиці Зарічанська, Свободи, проспект Миру і провулок Зарічанcький. Нині цей масив є практично центром Хмельницького, всі сучасні особливості, зокрема побутові, майже нічим не відрізняються від інших мікрорайонів міста. Впевнитись у цьому довелося місцевому обранцю Миколі Заганячу.

 

Виборчий округ №6 складає частину мікрорайону Заріччя, обмежують його вулиці Зарічанська, Свободи, проспект Миру і провулок Зарічанcький. Нині цей масив є практично центром Хмельницького, всі сучасні особливості, зокрема побутові, майже нічим не відрізняються від інших мікрорайонів міста. Впевнитись у цьому довелося місцевому обранцю Миколі Заганячу. Спочатку це було під час виборчої кампанії, у якій він брав участь за списком політичної партії “Поруч”, а згодом уже з мандатом депутата міської ради в ході особистого прийому громадян у ЖЕД №1 ТОВ “ЖЕО” та СЗОШ №22. Відтак його депутатську теку склали кілька десятків звернень виборців і вона продовжує поповнюватися.

Заріччя — район масштабної сучасної забудови, але звичних побутових негараздів тут вистачає. У зібраному депутатському досьє підкреслені питання щодо необхідності асфальтування і благоустрою прибудинкових територій, зрізання старих дерев, оновлення зовнішнього освітлення, ремонту під’їздів, дорожнього покриття вулиць тощо. Окремо стоять питання про облаштування зупинки на Зарічанській, 5, встановлення “лежачих поліцейських” біля школи №30, передачі у комунальну власність гуртожитку на Зарічанській, 14/1а, облаштування поручнями частини пішохідної доріжки на Зарічанській, 10/4, проведення капітального ремонту вулиці Свободи…   
За всіма цими зверненнями є відповідні ініціативи депутата. Миколі Заганячу, юристу за освітою та професією, багато вдалося провести у титульні списки запланованих робіт уже нинішнього року. Так, підрізання дерев зроблено навколо СЗОШ №22, за адресою: проспект Миру, 78/8 ці роботи мають продовження. Поступово здійснюються ремонт під’їздів: завершуються роботи у під’їзді №1 на проспекті Миру, 78/4, на черзі інші у цьому будинку. Заплановане оновлення мережі зовнішнього освітлення, встановлення “лежачих поліцейських” поблизу школи №30, у плані майбутніх заходів — поручні на спуску на Зарічанській. Сесія міської ради підтримала ініціативу щодо надання згоди на передачу в комунальну власність відомчого гуртожитку, в другому півріччі має облаштуватися зупинка на Зарічанській. Щодо ремонту дорожнього покриття вулиці Свободи — це плани наступного року, оскільки на ній тривають будівельні роботи. За поданням Миколи Заганяча кільком громадянам надана матеріальна допомога.
Натомість, крім зібраних і опрацьованих звернень виборців, у депутата Заганяча є й власне бачення благоустрою мікрорайону. На його думку, місцевий парк “Заріччя” має бути виведений на принципово інший рівень сучасно облаштованого центру відпочинку. Масштабними і системними повинні бути роботи з оновлення старих дерев для безпеки людей та подальше розширення зелених насаджень, особливо біля новобудов. На часі й проведення капітального ремонту вулиць Свободи і Зарічанської. Втім погляди Миколи Заганяча лише своїм виборчим округом не обмежуються. Він входить до складу робочої групи з розробки Стратегії розвитку міста на 2016-2025 роки. Разом з колегами з фракції “Поруч” депутат є учасником анкетування хмельничан щодо їхнього бачення проблем свого мікрорайону та міста загалом. Узагальнений проект щодо цього фракція має представити міській раді. Відтак нових обов’язків у Миколи Заганяча лише додасться.
Володимир РАЗУВАЄВ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *