Соціум

Хмельничани попрощалися з Андрієм Жуком

У понеділок у ритуальній залі Будинку траурних обрядів мешканці міста попрощалися зі справжнім патріотом, який боровся за свободу й майбутнє України, командиром третього батальйону 72-ї окремої механізованої бригади, 32-річним Андрієм Жуком з позивним Мауглі.

У понеділок у ритуальній залі Будинку траурних обрядів мешканці міста попрощалися зі справжнім патріотом, який боровся за свободу й майбутнє України, командиром третього батальйону 72-ї окремої механізованої бригади, 32-річним Андрієм Жуком з позивним Мауглі.

Загинув Андрій 27 травня на Донеччині від ворожих куль. Він разом із підопічними потрапив у засідку диверсійно-розвідувальної групи. Щоб уберегти побратимів від вогню, прийняв ворожий удар на себе. Після цього підійшла підмога, яка допомогла знешкодити диверсантів противника. Таким чином Андрій Жук ціною власного життя вберіг від смерті інших.
“З Андрієм ми дружили з самого початку війни. Він був дуже скромною й сердечною людиною, винятково чесним і принциповим. Ми намагалися його врятувати, але поранення в голову було несумісним з життям і Андрій відлетів у небесний батальйон. Хочу, щоб усі зрозуміли: він став Героєм не тому, що загинув. Він був Героєм у житті — два роки Андрій воював на Сході й мужньо утримував лінії оборони, відбиваючи кожну ворожу атаку. Ми мусимо пам’ятати, що й досі там Герої борються за Україну й за нас”, — наголосила солдат і волонтер Олена Мокренчук, яка привезла тіло Андрія Жука у Хмельницький.
Провести Андрія в останню путь прийшли його рідні, близькі та бойові побратими, міський голова Олександр Симчишин з заступниками та очільниками міських управлінь, представники обласної влади й правоохоронних органів, військові, волонтери, сотні небайдужих хмельничан…
Поховали захисника України на кладовищі у мікрорайоні Ракове.
Наш кор.
Фото Андрія ЯЩИШЕНА

Хмельницька міська рада, виконавчий комітет, уся громада міста Хмельницького з великим сумом сприйняли звістку про загибель 32-річного хмельничанина, командира третього батальйону 72-ї окремої механізованої бригади Андрія Сергійовича Жука (позивний Мауглі), який загинув 27 травня під час виконання бойового завдання в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі, та висловлюють щирі співчуття сім’ї, рідним, близьким і бойовим побратимам покійного.
Андрій Жук був справжнім сином свого народу, палким патріотом, безстрашним чоловіком, який завжди хотів жити в єдиній та незалежній Українській державі. Україна вкотре втрачає кращих у війні за свою свободу.
Вічна і світла пам’ять про Героя назавжди залишиться в наших серцях.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *