Соціум

“Стежками відомих людей”

Минулого тижня у Хмельницькому інституті соціальних технологій Відкритого міжнародного університету розвитку людини “Україна” відбулася непересічна подія — підбиття підсумків обласного краєзнавчого конкурсу “Стежками відомих людей”.

Минулого тижня у Хмельницькому інституті соціальних технологій Відкритого міжнародного університету розвитку людини “Україна” відбулася непересічна подія — підбиття підсумків обласного краєзнавчого конкурсу “Стежками відомих людей”.

 

Аж 30 творів, присвячених непересічним особистостям Поділля, надіслали талановиті абітурієнти й учні області. Кожен згадав людину родом з його селища чи міста, яка відзначилася героїчним подвигом, талантом, має цікаву історію життя. А також учасники представили на конкурс твори-нариси про свій населений пункт. 
Оцінювали обласний конкурс не лише викладачі ХІСТу, а й представники краєзнавчого музею, обласної та міської влади. Як зазначило високоповажне журі, конкурсні роботи — змістовні, молодь опрацювала чимало джерел інформації. Деякі з них доповнені власними віршами.
Оцінювати творчі напрацювання було нелегко, адже кожна робота — цінні свідчення про наш край. Тому журі розробило кілька номінацій.
Абсолютним переможцем стала учениця дев’ятого класу Кам’янець-Подільської спеціалізованої школи-інтернату  Діана Миронюк (на фото). Друге і третє  місця посіли одразу кілька учасників.
Приз за три конкурсні місця — десятивідсоткова знижка на весь період навчання в інституті соціальних технологій.
Решту конкурсантів не залишили без грамот, сертифікатів, дипломів та цінних призів. Аби ще глибше вивчити історію краю, кожному з них подарували книгу дослідника історії Поділля Сергія Єсюніна.
Роботи-переможці будуть опубліковані у місцевих газетах, а також на сайті вузу. У них кожен знайде інформацію про відомих краян: золотого голоса України Василя Зінькевича з Ізяслава, збирача фольклору з Кам’янця-Подільського Тамару Сис-Бистрицьку, нетішинську художницю Світлану Лелях, поетесу срібної доби з Кам’янця-Подільського Наталю Кащук, героїв Майдану та інших.
“Конкурс вкотре довів, що на Поділлі є ким пишатися. Є й ті, хто цікавиться знаменитими земляками. Втішно, що молодь творчо взялася до конкурсного завдання”, — каже проректор з наукової роботи Людмила Кравчук.
Ірина САЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *