Соціум

До тисячі велосипедистів заполонили вулиці міста

У неділю хмельницькі велолюбителі показали, що двоколісний транспорт набирає чималої популярності у нашому місті. Понад вісімсот велосипедистів, серед яких і міський голова, музиканти, громадські активісти, подолали декількакілометровий маршрут.

На фото: переможець велоперегонів — семирічний
Артем Карнаух, котрий виграв того дня велосипед!

Стартувала велоколона від кінотеатру імені Т.Шевченка. У супроводі поліції рушили вулицею Проскурівською, з якої повернули на Старокостянтинівське шосе. А далі проїхали  Зарічанською, Степана Бандери, Кам’янецькою і Проскурівського підпілля до парку імені Михайла Чекмана, де відбулося масштабне дійство з конкурсами, розіграшем призів…

“Цього року ми вирішили змінити вікові обмеження для велопробігу, щоб до нього долучилися не лише дорослі, а й діти. Цьому сприяє і гарна погода, адже попередні велосвята часто припадали на дощові дні. Загалом “Велодень-2016” покликаний згуртувати місцевих велолюбителів і показати міській владі, що кількість хмельницьких велосипедистів невпинно зростає й потрібно звертати увагу на їхні потреби”, — зазначив координатор “Велодня-2016” Сергій Петрович.

Виявляється, що серед поціновувачів екологічно чистого транспорту є чимало відомих хмельничан. На велосипедах з’явилися місцеві громадські активісти, журналісти, митці, очільники міських управлінь… Хтось — палкий любитель двоколісного транспорту, для інших це просто корисне для здоров’я хобі. Міський голова Олександр Симчишин приїхав на “Велодень-2016” не сам, а зі старшим сином та племінницею (на фото).
“Вдруге беру участь у “Велодні”. Подібні заходи сприяють популяризації здорового способу життя, а також показують важливість розвитку міської велоінфраструктури. На жаль, не завжди є змога їздити на велосипеді. Катаюся на ньому приблизно п’ять-шість разів на рік, проте планую частіше сідати на велосипед. Також популяризую цей вид транспорту серед своїх дітей”, — поділився Олександр Симчишин.
Окрім заїзду, на відвідувачів “Велодня-2016” чекали приємні несподіванки — різноманітні конкурси, чимало призів для найменших, а також дружніх веслосімей у парку ім. М.Чекмана.
Наш кор.
Фото Андрія ЯЩИШЕНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *