Соціум

“Спалах” довжиною в 20 років

 

Народний аматорський зразковий художній колектив України, хореографічний ансамбль “Спалах” днями відзначив своє 20-річчя. У залі філармонії зібралися всі, хто любить творчість цього танцювального колективу, хто спостерігає за його професійним зростанням, хто вболіває за всі його кроки. Зал був переповнений!

Народний аматорський зразковий художній колектив України, хореографічний ансамбль “Спалах” днями відзначив своє 20-річчя. У залі філармонії зібралися всі, хто любить творчість цього танцювального колективу, хто спостерігає за його професійним зростанням, хто вболіває за всі його кроки. Зал був переповнений!

Кажуть, що спалах — це щось миттєве. Але не у випадку з ансамблем із однойменною назвою, бо зірка слави “Спалаху” розгорялася поступово, набираючи сили, щоб світити потужно не лише в Хмельницькому, а й далеко за межами України.Народився ансамбль у 1995 році при Палаці творчості дітей та юнацтва, а з 2003 року постійно базується при НВК №4. Зі “Спалаху” вийшло не одне покоління танцюристів, котрі славили Україну на різних сценах, зокрема й за кордоном. Колектив здобув чимало перемог, заслужив багато нагород на фестивалях та конкурсах різних рівнів. І всі вони — завдяки майстерності юних виконавців та їхніх керівників — Павла, Олексія та Дарії Коневег, а також директора продюсерського центру та постійного натхненника колективу Альони Коневеги.

Не секрет, що кількість перемог ансамблю давно перевищує кількість фестивалів та конкурсів, у яких вони брали участь, причому найпрестижніших міжнародних. Важко полічити й ті високохудожні хореографічні постановки, якими впродовж 20 років колектив тішив глядачів. До речі, щороку, звітуючи перед шанувальниками, “Спалах” обов’язково готував нову програму із 45-50 номерів! А кожен номер — новий закінчений сюжет, який має глибокий зміст, не вникаючи в який, не зрозумієш того, що відбувається на сцені. Отож навіть найвимогливіший глядач обласного центру давно звик, що спалахівчани готують на кожен концерт книжку цікавих та різноманітних за жанрами танцювальних розповідей. Є тут історії веселі та жартівливі, є сумні, а головне, що одна на одну не схожі.

І вокальна студія “Спалаху” має хоч не 20-річну, та все ж свою історію, яка є гарним вкрапленням у танцювальну програму.

От і цього разу гостей, які прийшли відсвяткувати двадцятий день народження ансамблю, вразили оригінальні хореографічні постановки, розмаїття стилів та жанрів. На адресу ювілярів пролунали щирі привітання від Юлії Сабій, керуючого справами виконавчого комітету міської ради, Світлани Цимбалюк, завідувача сектора Хмельницької ОДА, Андрія Онуфрійчука, директора НВК №4, відеозвернення артистів Павла Зіброва, Іларії, Ніно Катамадзе, Віктора Павліка, Міті Фоміна, Потапа і Насті, Влада Дарвіна, гуртів “Пікардійська терція”, “Бахрома”, “Время и стекло” та інших. Відеопривітання надіслали Олексій Коневега, який на той час перебував з волонтерською місією в зоні бойових дій, і військовий кореспондент Андрій Цаплієнко. Кожне привітання друзів колективу містило побажання добра, миру й подальших успіхів на творчій ниві.

Цього ж дня семеро випускників колективу отримали посвідчення про закінчення навчання в танцювальній школі “Спалаху”. Альона Коневега подякувала за підтримку великій родині — батькам, друзям, владі, всім, кому не байдуже мистецтво колективу, і зауважила, що така підтримка — стимул для здобуття нових мистецьких перемог. А вінцем свята стали справжній фейєрверк та смачний торт від ТМ “Насолода”.

Вікторія СТАНДРІЙЧУК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *