Соціум

Хмельницькі хористи заспівали англійською

 

З нагоди відзначення Року англійської мови в Україні 18 травня у міському Будинку культури відбувся незабутній концерт міського муніципального камерного хору під керівництвом диригента Ігоря Цмура “Англомовні хіти”.

З нагоди відзначення Року англійської мови в Україні 18 травня у міському Будинку культури відбувся незабутній концерт міського муніципального камерного хору під керівництвом диригента Ігоря Цмура “Англомовні хіти”.

У такому амплуа місто, певно, ще не бачило наших хористів. Адже замість традиційних класичних хорових пісень, колектив співав леді Гагу та Бейонсі.

Розпочався концерт феєрично — хористи співом, звуками та рухами відтворили звуки грому й дощу.

Атмосфера у залі міського Будинку культури була схожою на зал відпочинку по-американськи, який пересічним хмельничанам знайомий хіба з кінофільмів. Зверху розсипала відблиски по залу дискокуля, а навколо сцени миготіли маленькі ліхтарики.

Кожна зарубіжна композиція супроводжувалася відеотрансляцією оригіналу. Здавалося, наче легендарна “АББА” співала голосами хору. Тонке потрапляння у ритм англомовних пісень наших артистів підтвердило їхній професіоналізм.

Вразили хористи і виконанням бродвейських хітів. Одним із них став твір американського композитора Джорджа Гершвіна та його брата поета-пісняра Айри “Коханий мій”.

Відчули хмельничани й традиційну африканську музику на релігійні мотиви, яка супроводжувалася трансляцією тамтешніх ритуалів та уривками відзнятого життя Африки.

Не лише дорослій публіці, а й дітям було цікаво слухати хор. Для них солісти оживили на сцені відомого персонажа зарубіжних мультфільмів та казок — містера Дрімоту, котрого кликали заколисати дитину до сну. Навіював сни він за допомогою магічного піску, який розсипав на повіки дітей. До маленьких хмельничан і хмельничанок він прийшов, співаючи голосом хору.

У справжню ейфорію ввели глядачів хористи піснями легендарного Френка Сінатри. Звучали того вечора і пісні з відомих американських фільмів.

Не обійшлося на святі англомовної пісні без композицій короля поп-музики Майкла Джексона, в якого перевтілився один із солістів хору.

Виконанню композицій передувала коротка історична довідка від ведучої концерту — режисера міського Будинку культури Марини Семенюк. Тож глядачі почули чимало цікавого про улюблені хіти. Наприклад, одна з пісень Майкла Джексона народилася після того, як несамовита фанатка звинуватила його у батьківстві її близнюків.

Висококласні пісні, стилізовані композиції зробили концерт нетрадиційним, цікавим, на європейському рівні.

Звучання хітів підсолодили й гостинці від спонсорів свята.

Відвідали захід і міські посадовці. З перших рядів підспівував артистам міський голова Олександр Симчишин.

Ірина САЛІЙ

Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *