Соціум

Смакували хмельницькі страви

Для тих, кому лінь готувати вдома, гарним подарунком минулої суботи став фестиваль їжі. Свої кращі страви представили провідні заклади громадського харчування, а також студенти, які тільки вчаться готувати.

Для тих, кому лінь готувати вдома, гарним подарунком минулої суботи став фестиваль їжі. Свої кращі страви представили провідні заклади громадського харчування, а також студенти, які тільки вчаться готувати.

Ті, хто любить традиційні українські страви, не оминули лавку арт-кафе “Диканька”. “Відвіду-вачам особливо подобається наша наливка “Многая літа”. Сьогодні подаватимемо її до шашликів”, — каже офіціант закладу Аліна Василишина.
Вже більше восьми років відродженням подільської кухні займаються у “Ресторації Шпігеля”. “Знаходимо старовинні рецепти, відновлюємо їх у сучасній інтерпретації, маємо розвинене власне виробництво”, — розповідають власник Анна Діль та бренд-шеф ресторану Артем Блаута. На фестивалі частували хмельничан “Подільською начинкою” (м’ясною та овочевою), тортом з кропиви, кулеб’яками, “Конфетами з хріном”, настоянками та наливками, закусками з буряка та сиром власного виробництва…. Страв не злічити, їх назвам та компонентам не надивуватися, а смак — треба неодмінно спробувати!
Сирниками і штруделями, а також різноманітними солодощами почастувала пекарня “Львівські пляцки”. “Штруделів, рецепти яких запозичили, зокрема, у львів’ян, у нас найбільший асортимент у місті”, — переконана менеджер закладу Людмила Корчена. Запити смакоту можна фірмовими “Вишнівкою”, “Нафтівкою” та “Лісовою ягодою”. Як виготовити фірмовий штрудель від “Львівських пляцків”, продемонстрував шеф-кухар на майстер-класі.
Поласували і продукцією від ТМ “Насолода”, випічка якої вже давно серед улюблених у хмельничан.
Смачною піцою та стравами на грилі почастували представники піцерії “Завали сюди”.
Широке меню представили професіонали та початківці з Хмельницького торговельно-економічного коледжу. “Наш директор Ніна Трішкіна очолює й Подільську гільдію кулінарів, яка стала одним із ініціаторів проведення першого в місті фестивалю рестораторів. Готувалися старанно: другокурсники пекли пиріжки, млинці з різними начинками… А майстер виробничого навчання Людмила Шулик продемонструвала вирізання з овочів — карвінг, якому навчаємо вихованців на четвертому курсі”, — ділиться завідувач технологічним відділенням коледжу Наталя Назарчук.
Популярними смачними стравами, серед яких — пиріжки з різними начинками, частували представники їдальні №33.
Дорослі, а найбільше діти юрмилися біля “Майстерні карамелі”. Директор закладу Зоряна Третько запевняє, що натуральну карамель виготовляють, використовуючи лише природні барвники, наприклад сік моркви.
Каву зі смачними добавками можна було спробувати від “Віденської кави” та “Клубу кави”.
“Чи не найсмачніші стейки у ресторані “Naomi”. Готуємо мʼясо у вакуумі, що дозволяє зберегти його смакові властивості”, — розповідає шеф-кухар ресторану Руслан Радецький.
Презентація страв продовжилася майстер-класами та розіграшем сертифікатів на безкоштовне відвідування кафе й ресторанів міста.
Ірина САЛІЙ
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *