Соціум

Фото “Легіону Свобода” — в музеї історії міста

У хмельничан була можливість завітати на фотовиставку героїв війни нинішньої, що триває на українському Донбасі. У музеї історії міста саме 9 травня відкрилася пересувна виставка світлин з передової АТО під назвою “Легіон Свободи”. Вона діятиме до 18 травня, тож ще є нагода подивитися в очі на фото бійцям батальйону “Січ”, добровольцям та бійцям регулярних частин.

 

Опісля традиційних покладань вінків і квітів до пам’ятників, пов’язаних з історією Другої світової, у хмельничан була можливість завітати на фотовиставку героїв війни нинішньої, що триває на українському Донбасі. У музеї історії міста саме 9 травня відкрилася пересувна виставка світлин з передової АТО під назвою “Легіон Свободи”. Вона діятиме до 18 травня, тож ще є нагода подивитися в очі на фото бійцям батальйону “Січ”, добровольцям та бійцям регулярних частин. Згодом експозиція поїде в інші міста області.
А того дня на відкриття виставки завітало чимало глядачів.
“Символічно, що саме сьогодні ветерани тієї далекої і страшної  Другої світової зі сльозами на очах та вдячністю на вустах вклоняються вже своїм героїчним онукам-правнукам. Гіркий присмак Перемоги 1945 року нині поєднується з болем непоправних втрат у зоні АТО”, — підкреслив міський голова Олександр Симчишин.
“Ідея подібної фотовиставки виникла, як тільки я побував на Сході. Зрозумів ще у вересні 2014 року, що потрібно зберегти цей історичний момент. Саме зараз на Донбасі твориться новітня історія України, — розповів ініціатор та організатор виставки, боєць батальйону “Січ” Ігор Олійник (на фото). —  Наш боєць Алла Федорченко, яка мала з собою камеру,  їздила з нами на завдання, спецоперації. Вона зберегла всі фотографії, хоча й потрапляла під обстріли”.
На виставці представлено 85 оригінальних світлин з особистих архівів бійців, що демонструють будні українських солдатів, з якими, нагадуємо, ще можна ознайомитися до наступної середи. 
Наш кор.
Фото Миколи Шафінського

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *