Соціум

Творча сотня побувала у військових на Львівщині

Творча сотня “Рух до перемоги” не забуває і про  військовослужбовців на полігонах України.

 

У перервах між поїздками в АТО творча сотня “Рух до перемоги” не забуває і про  військовослужбовців на полігонах України, котрі здійснюють тактичне навчання та бойове злагодження перед виїздом на Донбас. Спільно з 42-м гарнізонним будинком офіцерів (директор Сергій Чеплаков) у співпраці з об’єднанням українок “Яворина” і за безпосередньою участю начальника Львівського будинку офіцерів Віталія Провозіна сотня вчергове побувала на Яворівському полігоні академії Сухопутних військ ім. гетьмана П.Сагайдачного Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що на Львівщині.
Аби вчасно прибути до глядачів, колектив вирушив у дорогу зі Старокостянтинова пізньої ночі. Це дало змогу стати свідками дивовижного природного явища — народження нового дня. Дивилася з вікна автобуса на сонце, що сходить, і думалося про те, що тиждень тому вже бачили схоже видиво — на сході країни. Тоді сонце піднімалося з боку шахти Бутівка, донецького аеропорту, Авдіївки. Думалося про тих чужих-рідних, хто цієї миті під ворожими обстрілами, хто також не спить (у них там свої “концерти”). При згадці про них серце сповнюється тривогою і водночас гордістю, що знайома з такими людьми —  справжніми воїнами. І чітко проступила паралель: попри майже дві з половиною тисячі кілометрів між Львовом та Авдіївкою, попри два різні світи — реалії війни на тлі совєцьких пейзажів Донбасу і європейського міста на кордоні з Польщею — насправді у нас дуже багато спільного: квітуча весна, сонце, що сходить, військовослужбовці, готові нас захищати, і прагнення миру…

Із першим концертом навідалися до 30-ї бригади. У її складі немало хмельничан і старокостянтинівців. Отож земляки переказували вітання! Концерт відбувався просто неба, а сайти погоди від самого ранку прогнозували рясний дощ. Утім дощ сипонув уже, коли ми після виступу сіли в автобус. Погода нам сприяла, хоча й підпсувала загальне враження пронизливим холодним вітриськом. Проте бійцям до холоду не звикати. У нашій команді після відвідин АТО і виступів навіть за мінусової температури повітря — також. Тому на таку “дрібничку” ніхто не зважав! Передали бійцям листи і малюнки від старокостянтинівських дітлахів, освячену вербу — бо ж навідалися Вербної неділі — від настоятеля храму Святої Трійці отця Степана Капустинського.
Далі був 184-й навчальний центр. Військовослужбовці, з якими зустрілися, свідомо обрали професію армійця, багато хто — вже після АТО. Яким був концерт? Неймовірним за рівнем позитивних емоцій, за піснями, танцями, взаєморозумінням поміж глядачами й артистами-волонтерами: Марією Мазур, Сергієм Скопом, Русланом Ковальчуком, Олександром Якубовим, Ярославом Камінським, авторкою цього матеріалу. Не вперше долучилися до волонтерських виступів Марина Клишната і Сергій Куклюк. А з львів’янкою Анню Ласкар працювали вперше. Зі словами наснаження і власною поезією перед бійцями виступила дружина Героя Небесної сотні, Героя України Тетяна Бондарчук.
Уже традиц йно концерт видався довшим запланованого часу на добру низку пісень, котрі виконували разом із бійцями, які піднялися з місць і стояли справжньою стіною — надійною і сильною! Традиційно домовилися про наступну зустріч — у Львові, Києві, Хмельницькому, на Красній площі в Москві чи в АТО…
А ми вдячні за наданий для поїзки автобус туристичній фірмі “Евріка СТ” (приватний підприємець Таїсія Кравчук), а водію пану Анатолію — за безпечне і швидке кермування.
Оксана Радушинська
Фото Петра Радушинського

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *