Соціум

Листи у зону АТО пишуть ветерани й діти

Діти й старенькі, об’єднуючи покоління, разом пишуть листи нашим нинішнім захисникам.

Днями відбулася чергова зустріч членів первинної ветеранської організації, що діє при ЖЕКу №1, з волонтерами-шестикласниками і заступником директора з виховної роботи СЗОШ №1 Ніною Ліщук. У присутності юні були вручені нагороди до річниці Перемоги Івану Волеводзу, Ганні Драган, Григорію Мантуляку і посмертно Василю Рику, за нього нагороду отримав онук Геннадій Семенцов.
Спогадами про воєнне лихоліття з дітьми поділилася Віра Єрмоленко. А школярі навзаєм підготували інформацію: Катя Літвін розказала, як довго чекали її рідні прадідуся, котрий зник безвісти в роки війни, а Саша Гончарук переповіла спогади про війну її 96-річного прадідуся — учасника бойових дій. Діти запитували у Віри Іванівни, яким був День Перемоги, на що очевидиця пригадала всенародну радість: люди плакали, сміялись, обіймалися, танцювали просто на вулицях…
Здавалося, така біда на нашій землі повторитися не повинна. Проте ось уже другий рік ллється кров на сході нашої країни у зоні АТО. Тому нині, пам’ятаючи трагедію Великої Вітчизняної, її учасники й ветерани ініціювали акцію “Солдатський трикутник воїну АТО”, до якої долучаються школярі, зокрема  й зі школи №1. Діти й старенькі, об’єднуючи покоління, разом пишуть листи нашим нинішнім захисникам.
Ветерани вдячні керівництву школи, зокрема директору Аллі Кіящук, за участь у цій акції і загалом за постійну співпрацю, турботу про ветеранів, гарно організовану  військово-патріотичну роботу в школі. Тож є сподівання, що єднання поколінь триватиме.
А ще днями подібна зустріч відбулась у мікрорайоні Заріччя, де місцеву первинну ветеранську організацію очолює Анатолій Бетюк. Тут були нагороджені десять учасників Великої Вітчизняної, четверо з них долучились до акції написання листів у зону АТО, за що щира подяка ветеранам і волонтерам Анастасії Шейко та Світлані Шкловській.
Валентина КОЛЯДЕНКО, керівник волонтерського центру “Пенсіонер”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *