Соціум

У хмельничанина — золото!

Ян Чепуренков брасом здобув перше місце на дистанції 50 м і друге — 200 м

Днями у Вінниці відбувся X меморіал 14-разової чемпіонки СРСР з плавання, 29-разової рекордсменки СРСР та України, фіналістки Олімпійських ігор-1952 Марії Гавриш.

Спортсмени 1999 р.н. і молодші змагалися в басейні Палацу дітей та юнацтва ім. Лялі Ратушної. Серед них були кандидати і майстри спорту, призери і чемпіони України. Турнір організований за підтримки відділення НОК України у Вінницькій області й спорткомітету Вінницької міської ради.
Меморіал отримав міжнародний статус, адже в ньому взяла участь команда з польського міста Кельце (Польща). Також до міста приїхали збірні Південноукраїнська, Києва, Бердичева і Хмельницького. Їм протистояли дві команди господарів — “Авангард” і басейну Палацу дітей та юнацтва. Загалом на вінницькі блакитні доріжки виходили понад 100 молодих плавців.
Учасників привітали голова відділення НОК України у Вінницькій області, дворазовий призер Олімпійських ігор з плавання Павло Хникін, заступник голови спорткомітету міської ради Роман Семчук і директор міського Палацу дітей та юнацтва Світлана Мосійчук. Серед іншого йшлося, що цього року іменем Марії Гавриш назвали одну з вінницьких вулиць (колишня Бєлінського).
Медалі були розіграні в 10 особистих видах програми і чотирьох естафетах. Команда плавців Вінницького Палацу дітей та юнацтва (ПДЮ) ім. Лялі Ратушної перемогла у загальнокомандному заліку, а також в естафеті 4х50 метрів вільним стилем та в комбінованій естафеті. Другою в заліку стала команда СДЮСШ Києва, третьою — Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді.
В окремих видах призерами турніру стали й наші спортсмени. Так, Ян Чепуренков брасом здобув перше місце на дистанції 50 м і друге — 200 м. Треті місця в активі Ірини Лишенко — 50 і 100 м (брас), Валерії Боровицької — 100 м (батерфляй) та Леоніда Гриценка — 50 і 100 м (на спині).
Віктор Флентін

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *